Всички знаем, че заседналият начин на живот е най-големият враг

...
Всички знаем, че заседналият начин на живот е най-големият враг
Коментари Харесай

Силната връзка между заседналия начин на живот и психическото здраве

Всички знаем, че заседналият метод на живот е най-големият зложелател на физическото здраве, той усилва риска от затлъстяване, наднормено тегло и сърдечно-съдови болести. Това, което доста хора не знаят, е, че неналичието на интензивност може директно да повлияе на психологичното ни здраве.

Доказано е, че хората, които правят повече физическа интензивност, са по-малко склонни да страдат от болести или психически разстройства като меланхолия или тревога. Всъщност рискът е понижен с 25%.

Тук приказваме за метод на живот, при който не се прави целесъобразната физическа интензивност, а това се смята за един от огромните световни проблеми.

Най-малко 60% от популацията не прави целесъобразната физическа интензивност и води затънал метод на живот, т.е. спортува по-малко от 30 минути дневно, по-малко от три дни в седмицата.

Както към този момент загатнах, заседналият метод на живот въздейства директно върху физическото здраве на популацията, само че той също по този начин предизвиква появяването на разстройства като тревога или меланхолия.

Една от главните аргументи е, че заседяването на едно място понижава производството на ендорфини - хормони, виновни за общото богатство, които оказват помощ за понижаване на умората или раздразнителността и усъвършенстват настроението.

Следователно можем да потвърдим, че заседналият метод на живот визира както психическото, по този начин и физическото здраве и може да се трансформира в рисков фактор за утежняване на съществуващи психически разстройства или поощряване на появяването им.

Ето до какви положение може да докара горепосоченото държание:

    • Общо отчаяние
    • Постоянна незаинтересованост
    • Стрес 
    • Умора
    • Безсъние и проблеми със заспиването 
    • Склонност към отсрочване на отговорностите за неопределен срок
    • Проблеми в връзките, изолация 
    • Липса на мотивация, която може да аргументи отчаяние, като не постигнете задачите си
    • Тревожност и/или меланхолия.
    • Паметта също може да бъде наранена

Въпреки че не постоянно е елементарно да измененията метода си на живот, напъните ще си заслужават, когато видите резултатите. Освен това има поредност от препоръки, които ще ви оказват помощ да изоставите заседналия метод на живот и да водите по-здравословен подобен:

1. Упражнение след пробуждане

Не е нужно да вдигате тежести, когато се разсъните или да бягате 10 километра, просто се разтегнете и направете някои придвижвания, с цел да разсъните тялото и мозъка си.

2. Практикувайте някакъв спорт

Една от главните рекомендации за занемаряване на заседналия метод на живот е постоянното спортуване. Планирайте какъв брой дни и какъв брой време можете да посветите, с цел да създадете рутина, тъй че спортът да се трансформира в бягство за вас и да ви харесва.

3. Променете вашето транспортно средство

Ходенето пешком е от значително значение, тъй че е значимо да се възползвате от всяко обвързване и да избягвате да взимате кола или друго транспортно средство, в случай че е допустимо.
По този метод ще се възползвате от пътуванията за осъществяване на физическа интензивност и ще произвеждате ендорфини, тъй че настроението ви ще бъде доста по-добро.

4. По-добри хранителни привички

Физическата интензивност е един от главните стълбове за занемаряване на заседналия метод на живот, само че също е значим и методът, по който се храните. Всъщност положителната храна се грижи за вашето психологично здраве. Яденето на здравословни храни и уравновесената диета понижават риска от меланхолия. Докато несъразмерната консумация на сладкиши или бързо хранене е обвързвана с по-големи опасности за здравето във всевъзможен аспект.

Още от създателя:

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР