Всички у нас трябва да си дадат ясната сметка, че

...
Всички у нас трябва да си дадат ясната сметка, че
Коментари Харесай

КНСБ с мрачна прогноза: Вече започна тежка икономическа криза

Всички у нас би трябвало да си дадат ясната сметка, че сега България е при започване на една доста тежка икономическа рецесия, която към този момент е затворила 100 хиляди работни места, сподели пред Българска национална телевизия водачът на КНСБ Пламен Димитров.

"За към 200 хиляди, правилно запазихме им работните места с мярката 60:40, само че краткотрайно. След няколко месеца не е ясно какво ще се случва. Хората желаят ясни знаци от всички - държавно управление, президент. Явно би трябвало да има и други ограничения - има редица изговорени проблеми, дейности трябват оттук насетне, с решения, които хората чакат ", настоя синдикалистът.

Според него до края на годината икономическото състояние у нас ще се утежни.

"Тези прогнози за 7% и повече спад, ще станат действителност от октомври насетне, когато сезонната претовареност изчезне. Трябва занапред да се мисли по какъв начин да се реагира изпреварващо във всички браншове, които са на масата на властта. Дълго си приказваме за заеми, в това време компаниите се оплакват, че това не се случва “, разяснява Пламен Димитров

Той настоя, че новината за влизането ни в „ чакалнята “ на Еврозоната е извънредно значимо, само че тъкмо в този момент тя не може да бъде комуникирана, тъй като българинът се интересува за бъдещето си.

"А България получава в действителност непоклатимост на банковата си система и на бизнеса, който би трябвало да оперира на пазара ", уточни президентът на КНСБ.

Пламен Димитров добави, че през днешния ден на Тристранката ще се разискват промени в Кодекса на труда, за които от синдиката от дълго време упорстват.

"Има най-малко три групи промени. Първата група, по която има огромно единодушие, е усъвършенстването на груповото договаряне. Това е доста значимо, когато се договарят минималните прагове по сектори. Втората група промени са свързани със глобите над неизрядните работодатели. Третата група - изчисляването на работния труд. Искаме ясна регулация и по малко нарушавания от страна на неточния бизнес, който експлоатира служащите си ", настоя той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР