Всички тенис фенове чакаха със затаен дъх началото на тазгодишния

...
Всички тенис фенове чакаха със затаен дъх началото на тазгодишния
Коментари Харесай

Една легенда напуска спорта завинаги: Роджър Федерер обяви оттеглянето си от тениса

Всички тенис почитатели чакаха със спотаен мирис началото на тазгодишния Laver Cup, където се очакваше Роджър Федерер да направи своето завръщане на корта, откакто за последно го видяхме в деяние на Уимбълдън през 2021-ва година. Тогава Маестрото загуби в четвъртфиналите от Хуберт Хуркач и след това се подложи на следващата интервенция в региона на коляното, единствено че възобновяване му не протече съгласно упованията и 41-годишният състезател непрестанно отлагаше датата си на противоположна поява в ATP Тура.

Наскоро швейцарецът даде очаквания на своите почитатели, защото съобщи по какъв начин желае най-малко още един път да играе на " свещената трева " и се очакваше някогашният номер едно да употребява Laver Cup и конкуренцията в Базел като самобитна подготовка за идващия сезон, само че в последните дни непрекъснато се говореше, че още веднъж остарялата контузия основава съществени проблеми на 20-кратния първенец от Шлема. В последна сметка очевидно Федерер е схванал, че тялото му в никакъв случай повече няма да бъде способно да устоя на натоварванията в професионалния спорт и тъкмо заради това именитият тенисист е решил да се приключи състезалнията си кариера, а ето какво тъкмо гласи известието, с което Маестрото разгласи слизането си от огромната спортна сцена:

" За моето тенис семейство и отвън него, от всички дарове, които тенисът ми е давал през годините, най-великият, без подозрение, са хората, които срещнах по пътя си: моите другари, моите състезатели и най-много почитателите, които дават живота на спорта ", сподели Федерер.

Днес желая да споделя някои вести с всички вас. Както доста от вас знаят, последните три години ме изправиха пред провокации под формата на пострадвания и интервенции. Работих интензивно, с цел да се върна в цялостна спортна форма, само че също по този начин знам потенциала и границите на тялото си и посланието му към мен в последно време е ясно.

Аз съм на 41 години. Изиграл съм повече от 1500 мача за 24 години. Тенисът се отнесе към мен по-щедро, в сравнение с в миналото бих мечтал, и в този момент би трябвало да призная, че е пристигнало времето да приключа спортната си кариера. Laver Cup ще бъде моето последно ATP събитие. Ще играя повече тенис в бъдеще, несъмнено, само че не и в шампионати от Големия шлем или в Tура.

Това решение ме оставя със смесени усеща, тъй като ще ми липсва всичко, което Турът ми даде. В същото време обаче има толкоз доста за празнуване. Смятам се за един от най-щастливите хора на Земята. Беше ми даден специфичен гений да играя тенис и го направих на равнище, което в никакъв случай не съм си представял, доста по-дълго, в сравнение с в миналото съм считал за допустимо " - приключи един от най-успешните тенисисти в исторята.

To my tennis family and beyond,

With Love,
Roger
— Roger Federer (@rogerfederer)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР