Всички протоколи в Кърджалийска област са предадени в 5:30 ч.

...
Всички протоколи в Кърджалийска област са предадени в 5:30 ч.
Коментари Харесай

Гласуването в Кърджали: Имаше ли контролиран вот?

Всички протоколи в Кърджалийска област са предадени в 5:30 ч. и обработени. 29% е изборната интензивност – тя е почти същата, както на изборите на 4 април.

Движение за права и свободи с малко над 67% печели изборите там. За тях са дали своят вот 49 111 души. За ГЕРБ-СДС – 8360, за „ ИТН “ – 6386, а за Българска социалистическа партия – 3584.

Машините обаче се оказаха огромен проблем за доста от гласоподавателите в Кърджали. Наложи се част от комисиите да им оказват помощ.

Гласуването на машина за Себахтин Хайри се трансформира в тестване. След доста четене на указания и упътвания от комисията, мъжът въпреки всичко гласоподава, само че даже не беше сигурен за кого.

По селата възрастни хора всеобщо чакаха помощ от комисията при гласуването на машина.

В Стремско гласоподавателите даже получаваха оборотни очила, тъй като не виждали, само че и това не оказа помощ.

В клип, изпратен ни от село Опълченци, се вижда, че членове на СИК гласоподават с гласоподавателите. В Ястреб е същото. Заради сходни обстановки в РИК постъпиха десетки тъжби за следен избор и нарушена загадка на избора.

Проверките на място на РИК обаче не открили нередности, защото никой от комисиите не удостоверил, че е гласувано вместо гласоподавателите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР