Всички мерки, свързани с тестването на децата, които бяха обявени,

...
Всички мерки, свързани с тестването на децата, които бяха обявени,
Коментари Харесай

Петър Велков: При изнемогваща здравна системата е потресаващо да говорим за нещо различно от дистанционно обучение

Всички ограничения, свързани с тестването на децата, които бяха оповестени, би трябвало да се случват през цялата образователна година, без значение от заболяемостта. Това са превантивни ограничения и изцяло ги адмирирам. Това написа в профила си във Фейсбук специалистът по ръководство на рецесии и преподавател.

При висока заболяемост единственият вид е онлайн образование. При свръхвисока, каквато имаме да вземем за пример в София, е закононарушение. При изнемогваща здравна системата е потресаващо въобще да приказваме за нещо друго от отдалечено образование. Всички неща, които бяха оповестени, изискват доста време да се случат логистично и организационно, с цел да се вършат действително и дейно, безапелационен е Петър Велков.
 МОН разгласи по какъв начин ще се връщат възпитаници в учебно заведение МОН разгласи по какъв начин ще се връщат възпитаници в учебно заведение
Децата (т.е. сред I и IV клас) могат са се върнат в клас най-рано на 10-и ноември, в случай че до тогава бъдат доставени безплатните проби за...

Учителите, които откажат да се тестват и върнат, и хибридното образование в паралелките, където сред 35-49% от децата останат у дома, а другите са присъствено, ще направи организирането на естествен образователен развой извънредно мъчно. Ефективността на тази форма на образование, цялата бъркотия и многото положителни проби, които ще се появат сега, ще направи тази форма на образование фрапантно по-слаба от ОРЕС, счита още учителят.

Той въпреки всичко намира и позитиви в обстановката. " Поздравления, че министър Денков съумя да се пребори за тестването да не става у дома. Не сме дорасли като общество това да се случва там. Щеше да е следващата проформа мярка и милиони средстава, хвърлени на вятъра ", безапелационен е Петър Велков. Според него прагът от 50% съгласни родителите за тестване значи, че голяма част от паралелките ще останат отдалечено.

" До идната седмица доста неща ще се трансформират и в здравната конюнктура, и в политическата, и в публичната като настроения, тъй че всичко е мощно подозрително ", счита още Велков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР