Всички кафенета в Загреб бяха затворени днес за един час

...
Всички кафенета в Загреб бяха затворени днес за един час
Коментари Харесай

Заведенията в Загреб затвориха в знак на протест заради мерките срещу COVID-19

Всички кафенета в Загреб бяха затворени през днешния ден за един час в символ на митинг поради проблемите, с които притежателите на заведения се натъкват в изискванията на пандемията от ковид, оповестява осведомителният портал Индекс.
Собствениците на заведения упорстват за прекъсване на начисляването на Данък добавена стойност до 1 март 2021 година, понижаване на Данък добавена стойност за храна и питиета до 10 %, както и помощ под формата на заеми за ликвидност и вложения, предава Българска телеграфна агенция.
"Протестираме спокойно. Оборотът ни спадна с над 50 %. Правителството би трябвало да ни помогне. Няма да излизаме на улицата, желаеме културно да притеглим внимание върху ситуацията, в което се намираме ", съобщи Марин Медак, ръководител на Дружеството на ресторантьорите, като добави, че през днешния ден 2500 заведения в Загреб са били затворени за един час.
Днешният митинг в Загреб е продължение на протестната акция на Националното сдружение на ресторантьорите. Протестите започнаха от областите Истрия и Далмация и град Биеловар. Медак сподели, че идващият сходен митинг евентуално ще бъде на цялата територия на страната.
Тази заран в Загреб стачкуваха и фризьорите, които също желаят понижаване на Данък добавена стойност за техните услуги от 25 на 13 %.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР