Всеки път, щом стане дума за Мистър Вселена, се сещаме

...
Всеки път, щом стане дума за Мистър Вселена, се сещаме
Коментари Харесай

Ето как се става Мистър Вселена на 52 години

Всеки път, щом стане дума за Мистър Вселена, се сещаме за Арнолд Шварценегер, който печели купата цели четири пъти през 60-те и 70-те години. И за сходен триумф безспорно мечтаят доста мъже по света.
 Джим Арингтън - най-възрастният културист на планетата, избран от Рекордите на Гинес
90-годишният културист, който съвсем десетилетие държи Рекорд на Гинес

Как Джим Арингтън поддържа здрав дух и крепко тяло

Един от тях е британецът Марк Тейлър, който стартира да се занимава с бодибилдинг около работата си в шотландска компания за безалкохолни питиета. Тогава той е още единствено на 16 години, само че му се постанова да подвига тежко и последователно развива мускулеста физика. Горе-долу по това време инцидентно вижда мъж на корицата на списание за бодибилдинг и си споделя, че желае да бъде като него.

И една по една Марк последователно стартира да реализира задачите си последователно. Печели цели 10 трофеи в Шотландия, в това число Мистър Шотландия. Но по този начин и не съумява да напредне повече от това на английско равнище.

Сега обаче бодибилдърът към този момент може да се похвали и с по този начин мечтаните оценки - Мистър Англия, Мистър Обединеното кралство, Мистър Англия, Мистър Свят, а най-наскоро и Мистър Вселена над 45 години (Mr Universe Masters Over 45).

52-годишният Марк Тейлър споделя, че тайната за триумфа му в последните надпревари, е смяната в метода на му хранене.

Години наред той следва диета с високо наличие на протеини и ниско наличие на въглехидрати, което въобще не звучи изненадващо, поради че доста културисти се хранят по същия метод. Но това, което бодибилдърът вижда, е, че се усеща постоянно изтощен, а мускулите му наподобяват " плоски ".

Нов треньор, с когото започва да работи, му предлага да се откаже от строгата си диета и да разнообрази пилето и броколите, които всекидневно яде, с картофи, плодове и овес. В началото Марк е песимистичен и споделя, че не му е било елементарно да свикне със " зареждането " с въглехидрати. Впоследствие обаче стартира да се усеща доста по-енергичен.

" Можех да упражнявам по-продължително и по-усилено и се почувствах по-силен. Тогава забелязах, че мускулите ми наподобяват по-големи, по-плътни и по-твърди, просто не можех да допускам ", споделя той.

Здравните специалисти обаче не са сюрпризирани от позитивната смяна на бодибилдъра. Дори натъртват на това, че приемът на въглехидрати е от огромно значение за хора като него.

" Въглехидратите са безусловно сериозни, тъй като точно тях мозъкът и мускулите употребяват като източници на сила по време на подготовка. Трябва да развенчаем тази концепция за диетите с високо наличие на протеини, тъй като като цяло е пресилена ", споделя професор Линдзи Джакс от единбургския университет.

А Марк Тейлър, който схваща това от личен опит, няма по какъв начин да е по-съгласен.
 Левенте Арани-Тот - 18-годишният културист, който влезе в Рекордите на Гинес
Тийнейджърът бодибилдър, който влезе в Рекордите на Гинес

Здрав дух в крепко тяло

" Хората не имат вяра, че имат потребност от въглехидрати, с цел да са бодибилдъри. Но в никакъв случай до момента не съм реализирал толкоз триумфи. Искаше ми се да знаех по-рано ", споделя той пред BBC.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР