Всеки от нас използва саксиите, за да засади цветя в

...
Всеки от нас използва саксиите, за да засади цветя в
Коментари Харесай

За дома: 7 начина да придадем чар на скучните саксии у дома

Всеки от нас употребява саксиите, с цел да засади цветя в дома си. Тези, които слагаме по перваза, са дребни и компактни, а други съобразяваме с размерите на цветарника в ъгъла на хола, да вземем за пример.

Класическите саксии са направени в керемиден цвят, съвсем постоянно са от глина и наподобяват семпло и не изключително атрактивно. Понякога обаче ни се прищява да разнообразим ситуацията вкъщи и един от положителните способи е да преобразим визията на елементарните саксии.

Оцветете в бяло

Белият звук е добър избор за баланс на цветове. С него елементарно се синхронизира всеки вид колорит и наподобява красиво в съвсем всяка композиция. Това е причина за свежа визия, без значение от вида обзавеждане, който имаме в стаята и от стила на мебелите в близост.

Оцветете горната част на саксиите и чинийките им в бяло, като запазите линия от към 4-5 см. в истинския керемиден звук сред тях. Зеленият цвят на растенията в саксийките ще изпъкне прелестно на белия декор.

Покрийте с флорални детайли

Флоралните претекстове върху всяка повърхнина наподобяват забавно и красиво.

Отличен избор е да облечете саксиите си в цветя с декупажна техника. За задачата би трябвало да поставите бяла основа на цялата саксия и да изберете подобаваща хартия или салфетка с флорални детайли.

Комбинирайте златно и омбре

Ако обичате да подреждате саксиите на плота поредно и в непосредствена непосредственост една до друга, тази техника ще ви допадне.

Изберете багра в златен колорит (за предпочитане е да има перлен оттенък) и други 4 цвята, които да са с една основа и сложени един до различен да могат да се преливат поредно. Ако ви е по-лесно, започнете с бяло. Следва багра с лек наследник колорит, небесно синьо, по-тъмно и тюркоазено. Оцветете две трети от повърхността на саксийките във всеки обособен цвят. Долната една трета боядисайте в златно, както и чинийката. Поставете ги една до друга и ще получите преливане в жанр омбре в комбиниране с забавна златиста основа.

Надпишете с тебешир

Ако желаете да създадете персонално обръщение посредством саксиите си, пробвайте да ги изрисувате с леки закачливи детайли и надписи.

За задачата ще са ви нужни два цвята – единият наложително черно, а другият, да вземем за пример наследник. Набавете си и бял тебешир. За да наблегнете визията, боядисайте бордюра на саксията в черно, за контрастност. Отвътре, по избор,можете да го оцветите в синьо или различен желан от вас цвят.

Основният звук на повърхността е керемиденият. Върху него направете черно петънце във формата на кръгче или сърчице. На тази основа, съвсем като на черната дъска, надпишете каквото поискате. Името на растението или персонално обръщение – въпрос на персонален избор.

Сложете усмивки

Поставете усмивки върху саксиите. Боядисайте саксиите в два цвята – половината бяла, половината розова, да вземем за пример.

В горната бяла част, чрез тънка четка поставете две черни точки за очи, а изпод, в розовата, нарисувайте плътна усмивка още веднъж в черно, за контрастност. Комбинирайте съгласно усета си бяло с жълто или бяло със синьо. Вече си имате една радостна саксийка. Тази визия ще подсигурява настроението в помещението ви.

Увийте в връв

За доста хора е значимо декорацията в дома да е от естествени материали и материи. Такъв е образецът и с тези саксии, облицовани в връв и транспарантни камъчета за основа в чинийката.

Изработката на сходен модел е елементарно осъществима задача. За задачата ви би трябвало лепило от вида С 200 и връзка тънък връв за увиване. Намажете повърхността на саксията с лепилото като ползвате четка с мек косъм. Хванете канапа и позиционирайте началото му в горната част, под ръба на саксийката. Увивайте деликатно и поредно като придържате влакното, с цел да улесните залепянето му по повърхността. В чинийката поставете шепа камъчета за спомагателен резултат.

Добавете ръкоделие на една кука

Това е предлагането, с което не всеки би могъл да се оправи елементарно.

За тези от вас обаче, които могат да плетат на една кука, този модел ще бъде не до такава степен огромно предизвикателство. Оставете саксията в естествения й тип – керемидено кафява. Оплетете красива „ дрешка “ и я залепете към саксията благодарение на уместно лепило.

Този модел за украса на саксии е извънредно подобаващ, както за къщата в планината, по този начин и за градското ни жилище.

Съживете ситуацията в дома си, като декорирате саксиите си. Лесно и практично решение с минимални старания.

Успех в начинанието!
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР