За да бъде парфюмът траен, той обикновено се напръсква от

...
За да бъде парфюмът траен, той обикновено се напръсква от
Коментари Харесай

Вреден навик: Защо никога не трябва да пръскате парфюм върху косата си?

За да бъде парфюмът дълготраен, той нормално се напръсква отвътре на китките, зад ушите или върху лактите. Някои хора обаче обичат да слагат парфюм непосредствено в косата си, с цел да ѝ придадат приятен мирис. Доколко е потребно това обаче и може ли да ни навреди?



Шампоаните за коса, балсамите, маските и серумите играят своята роля в ароматизирането на нашата коса. Въпреки това, ароматът, предаван от тях, въпреки и прелестен, е временен. В резултат на това може да се изкушите да напръскате типичен парфюм в косата си. В някои случаи хората вършат това, за да прикрият неприятни миризми като цигарен пушек или аромат на пържено.
 Променете тези привички, с цел да забравите за накъсаната коса  Променете тези привички, с цел да забравите за накъсаната коса  Променете тези привички, с цел да забравите за накъсаната коса  Променете тези привички, с цел да забравите за накъсаната коса
Трябва да знаете, че е доста неприятна концепция да пръскате парфюм в косата.  Парфюмите са формирани от няколко съществени съставния елемент, включително алкохол. Тази дейна съставна част е много нездравословна за здравето на косата и скалпа, поради изсушаващите си свойства. Алкохолът може също по този начин да аргументи сърбеж и пърхот при чувствителни скалпове, както и да изсуши влакната на косата. Това благоприятства появяването на разцепени краища и раздробяване по дължините.

В подобен случай кой е най-хубавият метод да парфюмирате косата, без да я увреждате? За да избегнете пръскането на нормалния си парфюм в косата, можете да се обърнете към специфични парфюми, основани за коса. За разлика от класическите парфюми, тези формули не съдържат алкохол. Вместо това в тях нормално ще намерите вода, която е безвредна за влакната на косата или скалпа.

 парфюм коса us.typology.com

Ако имате сензитивна кожа или коса, този тип грижа може да се употребява без пагубни последствия. Трябва обаче да внимавате и за другите съставки, изписани на бутилката.



Парфюмните мистове за коса постоянно са вариации на добре познати аромати, дефинирани да бъдат подобаващи за коса. Този вид ароматизирана грижа се показва в доста тънък спрей, който се разтапя непосредствено в косата. Нанася се с елементарен и бърз жест, сходен на класическото парфюмиране и не изисква изплакване.
 image2_16x9.png Хороскопът за МАЙ: време за прекарвания, пристрастености и непредвидени обрати На фокус
Спрейовете се нанасят на към двадесет сантиметра от косата, към краищата и дължините. Тъй като са по-леки от парфюма, може да се ползват обилно и през останалата част от деня. Мистовете за коса може елементарно да се комбинират с други артикули за грижа за косата, като серуми или парфюмни масла за коса.

В допълнение към парфюма за коса, можете също да парфюмирате косата си с процедури, основани на естествени съставки с ароматни свойства. Можете да се обърнете към цветни хидролати, получени посредством филтрация или да изберете растителни масла, които работят както като грижа, по този начин и като мирис. 
 Как да си приготвим оризова вода за дълга и здрава коса  Как да си приготвим оризова вода за дълга и здрава коса  Как да си приготвим оризова вода за дълга и здрава коса  Как да си приготвим оризова вода за дълга и здрава коса
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР