Всеки от нас е чувал, че може би е добре,

...
Всеки от нас е чувал, че може би е добре,
Коментари Харесай

Ето защо е добре да сложите стикер върху камерата на лаптопа

Всеки от нас е чувал, че може би е добре, когато не сте във видеовръзка да закривате камерата на компютъра или преносимия компютър с лепенка или стикер. Всъщност през 2016 година на една фотография, оповестена в формалния профил на Марк Зукърбърг се вижда по какъв начин върху камерата на преносимия компютър му има стикер. И това провокира куп въпроси. Трябва ли и ние да постъпим като Марк?

Реално липсват доказателства, че някой може да проникне до камерата ви от разстояние. И въпреки всичко - един стикер не би ви навредил, считат експертите. 

„ Такива стикери или лепенки се употребяват най-вече, тъй като хората от време на време включват или оставят камерите си включени без да се усетят “, споделя Джонатан Йънг, написа HuffPost.

Според Майкъл Ковингтън обаче има смисъл в това да закриете камерата си. Първо, тя може да се включи сама след систематичен бъг или пък е евентуално някои приложение да събират посредством нея информация.



Не се тормозете - няма по какъв начин хакери да ви следят през камерата на преносимия компютър ви, разяснява Низел Адамс, притежател на осведомителна софтуерна компания.

Ако някой е решил да " хакне " вашия преносим компютър, таблет или компютър, стикерът върху камерата няма да ви помогне. И въпреки всичко - бъдете внимателни.



Винаги изключвайте камерата си. По време на онлайн диалози седнете по този начин, че зад вас да не се вижда прекалено много от интериора. Деинсталирайте неизползваеми приложения и проверете кои имат достъп до камерата ви.

Не отваряйте имейли от хора, които не познавате. Особено, в случай че в тях има атачмънти или указания за кликане върху линкове.

Не използвайте прекомерно лесни пароли.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР