Всеки градинар знае, че растенията се нуждаят от вода, светлина,

...
Всеки градинар знае, че растенията се нуждаят от вода, светлина,
Коментари Харесай

За да цъфтят и не измръзват орхидеите през зимата, поливайте ги по този начин

Всеки градинар знае, че растенията се нуждаят от вода, светлина, топлота и въздух. Това са главните неща, за които би трябвало да се погрижите, в случай че желаете цветята да цъфтят и да не измръзват през зимата.

Въпреки това обаче през зимата не трябва да прекалявате с напояването им. Орхидеите би трябвало да се поливат един път на 10 дни.

Голяма неточност би било, в случай че потопите растенията в хладка вода за известно време и по-късно попречите на корените им да се отцедят от непотребната течност. Запомнете, че течността, която се задържа на дъното на саксията, може да се трансформира в причина за заледяване. В резултат на това орхидеята няма да цъфти.
Как да предпазим орхидеите от измръзване през зимата?
Това, което се изисква от вас да извършите, е да потопите саксията в хладка вода. Дръжте цветето по този начин в продължение на 10 минути, в които да всмуква течността, от която се нуждае. След това преместете саксията върху решетка, с цел да може непотребната вода да се изтече.

Много внимавайте на кой прозорец поставяте вашата орхидея. Ако изолацията не е добра, може да сложите някакво уплътнение, с цел да не позволявате на студения въздух да засегне растението.

Не забравяйте, че през зимата въздухът в пространствата се трансформира. За предпочитане е да поставите купа с вода, наоколо до цветето. Ако не извършите това, не е изключено сухият въздух да навреди на растението.

Не позволявайте в пространствата да се получава течение, тъй като орхидеите няма да са удовлетворени и може да загинат.

Опитните цветари поучават орхидеите да не се присаждат през зимните месеци, в случай че не са атакувани от вредители и това не е свръх необходимо. Ако няма причина, присаждайте цветята едвам на пролет.

Правете всичко това и сме сигурни, че няма да имате проблеми с развъждането на вашите орхидеи в домашни условия през зимата.

Още от ПОЛЕЗНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР