Все повече компании доставят смартфоните в по-малки кутии, без зарядно

...
Все повече компании доставят смартфоните в по-малки кутии, без зарядно
Коментари Харесай

И Google маха зарядното от кутията на смартфона


Все повече компании доставят смарт телефоните в по-малки кутии, без зарядно устройство
(снимка: CC0 Public Domain)

Гугъл последва образеца на Apple и Samsung и реши да се откаже от включването на зарядни устройства в кутиите на смарт телефоните, които предлага.

Компанията удостовери пред, че Pixel 6 няма да идва в комплект със зарядно устройство. Подобно на своите съперници Гугъл твърди, че просто няма потребност – множеството хора към този момент имат USB-C зарядни устройства. Pixel 5a ще е последният телефон на Гугъл с вградено устройство за зареждане.

С това интернет компанията се причисли към възходящата група на смарт телефон производители, които отстраняват зарядното устройство от окомплектовката на телефоните в името на понижаване на електронните боклуци и запазване на околната среда.
още по тематиката
Като част от този блян от ден на ден компании доставят смарт телефоните в по-малки кутии, тъй че да може да транспортират повече устройства в една пратка. Усилията за по-екологично предложение на телефоните включват и потребление на в опаковките, както и рециклирана пластмаса за някои съставни елементи.

Критиците обаче не са единомислещи по въпроса дали премахването на зарядното в действителност е „ екологичен” ход. Ако потребителят се нуждае от ново зарядно с новия си телефон, той ще е заставен да купи от различен производител, а това значи още превоз, още опаковки, още.

Някои анализатори считат, че с премахването на зарядното от комплекта на смарт телефона производителите просто понижават разноските си.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР