Все повече хора в Германия разчитат на раздаваните от доброволци

...
Все повече хора в Германия разчитат на раздаваните от доброволци
Коментари Харесай

Над 14 милиона германци са бедни

Все повече хора в Германия разчитат на раздаваните от доброволци плодове, зеленчуци и други хранителни артикули, обезпечени посредством дарения.

Сред тях е пенсионерът Райнер, чийто месечен приход е единствено 400 евро. Но и фамилиите с деца също са в мъчно състояние - всяко пето дете в Германия е наранено от беднотия. За тези хора обществените помощи във тип на хранителни артикули, за които се заплаща единствено по едно евро, са добре пристигнали - въпреки някои да признават, че мъчно са се решили на тази крачка, първоначално са изпитвали позор, историята им споделя.

Както сочат последните данни - над 14 милиона души или 16,8 % от хората в Германия са небогати. За небогати във Федералната република се считат тези, чиито приходи са под 60 % от междинните. Сред 14-те милиона има както пенсионери, по този начин и хора в трудоспособна възраст, които не получават задоволително възнаграждение - а те са две трети от общия брой. Затова към политиците се насочат претенции за увеличение на минималното почасово възнаграждение - до 15 евро, за увеличение на минималната пенсия, както и за въвеждането на гарантиращи сигурност услуги за децата.

От направените съпоставения в районен проект излиза наяве, че в Германия минимум небогати хора има в провинциите Бавария, Баден-Вюртемберг и Бранденбург, а най-вече - по 19 % - са те в Саарланд, Саксония-Анхалт, Хамбург и Северен Рейн-Вестфалия. Особено обезпокоително е ситуацията в Бремен, където квотата на бедните е 29,1 %.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР