Хората, признати за виновни за участие в организирани престъпни групи

...
Хората, признати за виновни за участие в организирани престъпни групи
Коментари Харесай

Мафията е активна: Френският правосъден министър призова за борба с организираната престъпност

Х ората, приети за отговорни за присъединяване в проведени незаконни групи във Франция, ще могат да получат до 20 години затвор според новите наказателни закони, признати от държавното управление , заяви френският министър на правораздаването Ерик Дюпон-Морети в оповестено през днешния ден изявление за вестник „ Трибюн Диманш “, съобщи ДПА.

Предвидено е и основаването на нова национална прокуратура, която да координира по-добре битката с проведената престъпност, сподели Дюпон-Морети.

Той уточни, че Франция би трябвало да вкара отбрана и привилегии за нарушителите, които свидетелстват против някогашните си съидейници и дават основни доказателства, с цел да оказват помощ за разбиването на незаконните мрежи.

Дюпон-Морети сподели още, че френският закон би трябвало да бъде написан по модела на „ пентито “ в Италия, който е необятно употребен в напъните за битката с мафията в страната.

Министърът счита, че актуалните френски разпореждания за някогашни участници в незаконни групи, които се съгласяват да сътрудничат на управляващите, са неефективни и прекомерно лимитирани.

French minister calls for greater powers against organized crime -
— Global Pulse News (@globalpulsenews)
Според него на специфичните съдилища, в които работят напълно професионални магистрати, а не правосъдни заседатели, следва да се даде разширена пълномощия по каузи, свързани с проведената престъпност.

Съобщението, което направи Дюпон-Морети, значително дава отговор на рекомендациите на френските антимафиотски организации.

Основната цел на правосъдния министър е с новите ограничения да се пребори с трафика на опиати. През последните седмици френската полиция е арестувала над хиляда обвинени в наркосредите при огромни полицейски интервенции.

Организираната престъпност във Франция е източник на безпокойствие за актуалното държавно управление. Мафията е дейна, да вземем за пример, на френския средиземноморския остров Корсика.

Според вътрешен отчет на антимафиотското звено на полицията и жандармерията, представен от френските медии, на острова работят 25 незаконни групировки.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР