Върховният съд на Украйна започна производство по делото на жителя

...
Върховният съд на Украйна започна производство по делото на жителя
Коментари Харесай

Върховният съд на Украйна откри производство по иск срещу Радата

Върховният съд на Украйна стартира произвеждане по делото на жителя на Чернигов Олег Серик против Върховната Рада за несвикване на президентски избори, заяви украинското издание “Страна. ”

„ Съдът реши да стартира произвеждане по желае, с цел да даде пояснения в границите на производството, след което ищецът ще има още три дни, с цел да отговори на това пояснение “, се споделя в обявата.

Президентските избори в Украйна трябваше да се проведат на 31 март 2024 година, само че не бяха планувани заради настоящото военно състояние и обща готовност.

Серик дефинира това като безучастие на Радата, което нарушава „ правата на забележителен кръг хора да вземат участие в изборния развой “.

В желае си той изиска от Върховния съд да принуди Народното събрание да свика избори.

Както съобщи депутатът от Радата Александър Дубински, пълномощията на Зеленски изтичат в нощта на 21 май и не могат да бъдат удължени.

Украинското издание „ Зеркало недели “, базирайки се на източници, заяви на 27 февруари, че администрацията на президента е подготвила тъжба до Конституционния съд, с цел да получи уточнения по отношение на легитимността на Зеленски след приключването на мандата му. По-късно Конституционният съд заяви, че не е получавал сходен иск.

Превод : В. Сергеев

Източник: РИА Новости

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед17913Проф. Боян Дуранкев: Очакванията за огромна политическа смяна надали ще се сбъднатАлтернативен Поглед24091Проф. Боян Дуранкев: Желаят ли българите да влезнат в еврозоната или ще бъдат натикани в тази еврокошара!?Алтернативен Поглед14912Доц. Валери Жаблянов: Левицата в Европа и в България би трябвало да се разгласи против растящата милитаризацияАлтернативен Поглед13344Доц. Валери Жаблянов: Управляващи и съпротива не са в положение да предложат друга държавна политикаАлтернативен Поглед28718 " ЛЕВИЦАТА! " внесе документите си в ЦИК за присъединяване в изборитеАлтернативен Поглед131114Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дниАлтернативен Поглед90636Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед83508Полк. Николай Марков за патогенните процеси в Европейски Съюз и за превръщането му във федерация  Валентин Вацев, демократическа партия, гр </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР