Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) ще обсъди днес

...
Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) ще обсъди днес
Коментари Харесай

КЕВР обсъжда цената на газа за май

Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) ще разиска през днешния ден препоръчаното от " Булгаргаз " поевтиняване с над 2 % на природния газ за месец май, оказва се от програмата на регулатора.

От 10:00 часа в постройката на КЕВР ще се организира намерено съвещание за разискване на отчет по отношение на заявление от " Булгаргаз " от 11 април за одобряване на цена за месец май, по която публичният снабдител да продава природен газ на крайните доставчици и на лица, на които е издадена лицензия за произвеждане и транспорт на топлинна сила.

В заявката си до КЕВР сдружението " Булгаргаз " е предложило за одобряване цена на природния газ за месец май от 57,50 лв. за мегаватчас (MWh) - без цени за достъп, транспорт, данък и Данък добавена стойност, в това число съставния елемент за активността " социална доставка " в размер на 1,98 лева./MWh и съставния елемент " отговорности към обществото " в размер на 0,46 лева./MWh.

Предложената цена за май от 57,50 лева./MWh е с 2,28 % по-ниска от одобрената контролирана за сегашния месец.

Българска телеграфна агенция напомня, че КЕВР утвърди цена на природния газ за април от 58,84 лв. за MWh, без цени за достъп, транспорт, данък и Данък добавена стойност.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР