Повече от половината от световното население може да бъде изложено

...
Повече от половината от световното население може да бъде изложено
Коментари Харесай

Експертите предупреждават: Светът е изложен на риск от болести, пренасяни от комари

П овече от половината от международното население може да бъде изложено на риск от заразяване с заболявания, излъчени от комари, като малария и денга до края на века, предизвестяват учени.  

Епидемиите, породени от комари, провокирани от световното стопляне, ще се разпространят в елементи от Северна Европа и други райони на света през идващите няколко десетилетия, споделят специалистите.  

В Обединеното кралство данните, оповестени от Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство (UKHSA), демонстрират, че записаните случаи на малария предходната година са надхвърлили 2000 за първи път от над 20 години. Посочва се още, че има доказани 2004 случая на малария в Англия, Уелс и Северна Ирландия през 2023 година след пътешестване в чужбина, спрямо 1369 през 2022 година Увеличението, съгласно здравната организация, е обвързвано с възобновяването на маларията в доста страни и увеличението на задграничните пътувания след премахването на пандемичните ограничавания. 

More than half of the world's population could be at risk of catching diseases transmitted by mosquitoes such as malaria and dengue by the end of the century, scientists have warned

Read more
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР