Все по-голям брой от китайски технологични предприемачи се насочват извън

...
Все по-голям брой от китайски технологични предприемачи се насочват извън
Коментари Харесай

Китайските IT предприемачи се насочват към глобално разрастване

Все по-голям брой от китайски софтуерни бизнесмени се насочват отвън страната. Част от аргументите за това са слабият стопански напредък и ожесточената конкуренция. Технологичните ограничавания на Пекин и стремежът към " общ разцвет ", ориентиран към бизнес магнатите в страната, също са понижили доверието им във вътрешния пазар, оповестява Financial Times. " Китайските бизнесмени са изправени пред мощна конкуренция вкъщи и несигурна бизнес среда, тъй че е разумно доста от тях да търсят благоприятни условия в чужбина ", споделя Хуан Ли, вложител в стартъп ускорителя Plug and Play.

Все по-голям брой от китайски софтуерни бизнесмени се насочват отвън страната. Част от аргументите за това са слабият стопански напредък и ожесточената конкуренция. Технологичните ограничавания на Пекин и стремежът към " общ разцвет ", ориентиран към бизнес магнатите в страната, също са понижили доверието им във вътрешния пазар, оповестява Financial Times.

" Китайските бизнесмени са изправени пред мощна конкуренция вкъщи и несигурна бизнес среда, тъй че е разумно доста от тях да търсят благоприятни условия в чужбина ", споделя Хуан Ли, вложител в стартъп ускорителя Plug and Play.

Все по-големият триумф на водещите китайски групи на международните пазари също обезпечава тласък. Shein и Temu доставят Съединени американски щати с евтини артикули, създадени в китайски заводи, TikTok заема все по-голяма част от екранното време на 1 милиарда международни консуматори, а продажбите на производители на електрически транспортни средства като BYD изтласкват Китай към върха измежду автомобилните експортьори. Според бизнесмени от градове като Пекин и Шънджън задграничните клиенти са по-склонни да заплащат за технологии, които форсират бизнес процесите им или автоматизират функционалностите им, както и са по-малко склонни да се пазарят за цените.
Реклама Китайски генезис
Едно от трудностите, което локалните бизнесмени би трябвало да преодолеят, е китайският им генезис в миг на възходящо геополитическо напрежение. Според Ли напрежението сред Китай и Запада усложнява задграничното разширение на по-големите групи, само че това не би трябвало да е толкоз огромен проблем за стартъпите. " Някои хора се тормозят, че всички китайски компании се управляват от държавното управление, само че това не е по този начин ", сподели той.

По-големите китайски групи, като TikTok и Shein, поеха водеща роля в опитите си да прикрият произхода си, като реалокираха част от корпоративните си функционалности в Сингапур. TikTok към този момент се назовава световна компания с централи в Лос Анджелис и Сингапур. В листата с девет други световни офиса на уеб страницата на групата не се загатва нито един в Китай, където екипи от инженери, продуктови дизайнери и оперативни чиновници ръководят огромна част от приложението. Според TikTok приложението има хиляди чиновници в града страна, в това число изпълнителният шеф.

Китайската група за електронна търговия Pinduoduo неотдавна изтри споменаванията на Китай от новото си приложение Temu, което предлага евтини артикули на запад. През април уебсайтът на Temu отстрани " Pinduoduo " и " Китай " от историята на произхода си и в този момент твърди, че " Temu е учредена в Бостън, Масачузетс, през 2022 година "

Според Дани Тао от основаната в Дунгуан ePropulsion китайският генезис има преимущества и дефекти. Разположението в центъра на китайската верига за доставки на електрически транспортни средства е помогнало на компанията му да се трансформира в един от водещите международни производители на електрически мотори за лодки. Въпреки това, той признава, че китайският генезис е направил продажбата в чужбина по-трудна.
Реклама
" Опитваме се да изградим световна марка, която да не припомня на хората за Китай ", сподели той. " Няма да отхвърляме китайските си корени. Ако някой ме попита къде са проектирани и създадени нашите артикули, ще кажа Китай, само че няма потребност да подчертаваме китайската си еднаквост ".
Свързани публикации Русия се тормози, че ще стане прекомерно подвластна от китайските технологии 2 май 2023, 10:07 Китай постанова ответни ограничения против задгранични компании поради софтуерната обсада на Съединени американски щати 19 април 2023, 10:47 Европейски Съюз – разлъчен против Китай 13 април 2023, 06:54 Стават ли западните компании по-малко световни 8 април 2023, 06:37
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР