Все по-често кучета страдат от стрес, стомашни киселини и главоболие,

...
Все по-често кучета страдат от стрес, стомашни киселини и главоболие,
Коментари Харесай

Все повече кучета страдат от стрес заради стопаните си

Все по-често кучета страдат от стрес, стомашни киселини и главоболие, показват ветеринари от Швейцария. Причината за тази смяна в здравословното положение на четириногите любимци били стопаните им и по-конкретно - техните непрекъснати условия към животните.

Учените дефинират още, че животните, които живеят в по-големите градове, нямат задоволително пространство и доста постоянно са разхождани на каишка.

В огромната част от случаите стопаните на кучетата не им дават опция да тичат свободно. Собствениците на четириногите нормално нямат време да заведат кучето на място, където може да тича и да бъде без каишка.

Друга причина за напрежението при най-хубавите другари на индивида са непрекъснато разхождащите се други кучета, изясняват учените от Швейцария.

Стресът при четириногите нормално се демонстрира по следния метод – животните стартират да се ближат на несъмнено място, до момента в който кожата не стартира да се оголва. Според учените сходно изложение на напрежението извънредно доста припомня на метода, по който множеството хора показват своя стрес – има се поради гризането на ноктите.

 Домашни любимци

Друго проучване също поддържа изследването на швейцарските учени. Специалисти от Англия считат, че световното нарастване на напрежението и съпътстващите го болести не са пожалили и кучетата.

Изследването демонстрира, че по-голямата част от притежателите на кучета във Англия напълно не се отнасят към домашните си любимци уместно. Изследването е представено от Ройтерс, където се оповестява, че една трета от всички любимци са предразположени към повръщане и диария, защото към тях не се демонстрират нужните грижи, изясняват британците.

Друга една четвърт пък са тъкмо толкоз уплашени, колкото стрес са натрупали притежателите им. Мениджър на компания за обезпечаване на домашни любимци – Крис Прайс, е уверен, че домашните животни изцяло осъзнават и усещат настроенията на стопанина си.

Кучетата незабавно усещат, че индивидът, който се грижи за тях, е смутен или под напрежение, добавя Прайс. 26 на 100 от 1100 притежатели на кучета признават, че домашните им любимци са уплашени, а 53 на 100 изясняват, че те самите са уплашени и имат под напрежение метод на живот.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР