Времето се разсърди. Голям обрат вещаят синоптиците днес. Във вторник

...
Времето се разсърди. Голям обрат вещаят синоптиците днес. Във вторник
Коментари Харесай

Времето се разсърди. Голям обрат

Времето се разсърди. Голям поврат вещаят синоптиците през днешния ден. Във вторник облачността ще се задържи забележителна с валежи, на повече места и по-интензивни след обяд и вечерта. Ще има и гръмотевици. Ще духа слаб, в Югоизточна България и тук-там северно от планините сдържан до мощен юг-югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 21° и 26°, в София - към 22°. През нощта против сряда преваляванията ще спрат, а облачността ще намалее до ясно време.

Жълт код за евентуално рисково време е разгласен в 15 области на страната във вторник. За някои области предизвестието за дъжд, за други за гръмотевици, а за трети – за мощен вятър. Бури се чакат във Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, София-град, София област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол и Бургас.
-->
Над Черноморието облачността ще бъде най-вече облачно, след обяд и вечерта тук-там с валежи. Ще духа сдържан, по южното крайбрежие краткотрайно мощен юг-югозападен вятър. Максималните температури ще са сред 23° и 26°. Температурата на морската вода е от 16° до 20°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде със забележителна облачност и превалявания, на повече след обяд. Ще има и гръмотевици. Ще духа сдържан и мощен запад-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 16°, на 2000 метра - към 10°.

В сряда и четвъртък ще има променлива облачност, единствено на обособени места ще превали. Вятърът ще остане от югозапад, температурите ще се задържат относително високи, минималните сред 12° и 17°, а оптималните - сред 23° и 28°.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР