Времето през януари ще бъде с температури над нормата, а

...
Времето през януари ще бъде с температури над нормата, а
Коментари Харесай

Времето през януари: Високи температури и валежи под нормата

Времето през януари ще бъде с температури над нормата, а преваляванията ще бъдат под нормата, предвиждат от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), представяйки прогнозата за времето през януари в България на Отдела " Метеорологични прогнози " в Национален институт по метеорология и хидрология.
Прочетете още
Най-ниските температури през януари у нас се чакат да бъдат сред минус 12 и минус 7 градуса, по Черноморието - към минус 3 градуса, а най-високите температури ще бъдат сред плюс 13 и 18 градуса.

Новата година ще стартира със относително топло и изсъхнало време. В планините и планинските региони ще бъде слънчево, а в низините и котловините, изключително в часовете преди обяд, най-вече облачно и мъгливо. Около средата на първото десетдневие на януари температурите ще се намалят, само че в по-голямата част от страната ще останат над климатичните правила. Облачността и над планинските региони ще се усили, покачва се и вероятността за превалявания, най-вече слаби и от дъжд.

През второто десетдневие температурите ще се задържат близки или по-високи от нормалните. През множеството дни има и нараснала възможност за превалявания на повече места, най-вече от дъжд, който във високите полета, в ниските планински региони и тук-там в Северна България ще минава и в сняг. В края на десетдневието вероятността за превалявания е релативно по-малка.

През третото десетдневие изгледите за температурите са да бъдат близки, а в западните региони и по-високи от климатичните правила. По-голяма възможност за ситуации с превалявания на повече места има първоначално и към средата на десетдневието. През последните дни от месеца се покачва вероятността за слънчево време и с релативно по-високи температури в планините, и за най-вече облачно и мъгливо време в низините.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР