Временните противоепидемични мерки на територията на страната се удължават. Това

...
Временните противоепидемични мерки на територията на страната се удължават. Това
Коментари Харесай

Няма край! МЗ попари цяла България с нова COVID заповед

Временните противоепидемични ограничения на територията на страната се удължават. Това излиза наяве от заповед, оповестена в уеб страницата на Министерството на здравеопазването.

Ограниченията ще се ползват от 3-и ноември и ще са в действие до 9-и същия месец.

Всички жители, когато са на територията на лечебно заведение, профилирана институция за даване на обществени услуги или в обществени услуги от резидентен вид за деца и възрастни, са длъжни да имат сложена защитна маска за лице за еднократна или многократна приложимост, се показва в заповедта.

Изключение от условието за носене на защитна маска се позволява за деца до 6-годишна възраст.

Лицата, които не са от едно семейство/домакинство, когато се намират на открити публични места, на които има скупчване на хора, би трябвало да съблюдават физическа отдалеченост от метър и половина.

Работодателите, органите по назначение и управленията на висшите учебни заведения би трябвало да провеждат постоянно проветряване и стерилизация на пространствата, недопускане до работните пространства и в пространствата на висшите учебни заведения на лица с прояви на остри респираторни заболявания.

При опция и по преценка се провежда отдалечена форма на работния развой или работно време с променливи граници или работа на смени, се добавя в заповедта.

Остава в действие и провеждането на ежедневен филтър в профилираните институции за даване на обществени услуги и в обществените услуги от резидентен вид за деца и възрастни за съществуване на консуматори и личен състав с клинични признаци за COVID-19 и премахване на личния състав от работа до определяне на диагнозата и клинично излекуване.

Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР