Връзката със сина ми и дъщеря ми е много силно

...
Връзката със сина ми и дъщеря ми е много силно
Коментари Харесай

Драматичното семейство Каролеви – синът на Владо и дъщерята на Весела Тотева

Връзката със сина ми и щерка ми е доста мощно прочувствена, споделя в телевизионно изявление Владимир Каролев на Коледа през 2015 година Известният финансист умря на 21 октомври след 400-метрово рухване в Пирин и шестмесечна кома.

А онази Коледа, когато приказва за сина и щерка си, Сашо е на 26 година, а Вики – на 22. Дъщеря му Виктория (кръстена на прабаба си англичанка, която обаче се казвала Вирджиния - “благодаря ти, тате за тази неточност ”, споделя дъщерята), която от години живее в Париж, работи за ЮНЕСКО при Ирина Бокова (вече не), два пъти е републиканска шампионка по езда – скачане с трудности, а брат ѝ Александър е банкер в Лондон.

Още за Вики: Виктория приключва Американския университет в Благоевград с две специалности. Едната е европеистика, а другата – интернационалните политически връзки. Веднага отпътува за Испания, където ще работи това, за което мечтае – уредник на събития. Завършила френския колеж в София, приказва френски като роден, също британски и испански, има предпочитание да учи и немски език. Освен това обича да работи с хора. Две години подред е уредник на събития в DJ купонджийската Мека на Европа – острова Ибиса.

Ето по какъв начин децата разказват татко си:

Синът: “Мултифункционален. Той постоянно доста работил е, откогато се помня, в това число и до ден сегашен, само че постоянно намираше време за нас. Дали да ни заведе някъде с майка ни, дали да ни даде някой урок по образование. Винаги е бил, ще употребявам една банална фраза “строг, само че обективен ”. Да, нямаше го повече, може би повече от приблизително статистическия човек, само че не може да се каже, че го нямаше. Въпросът е, че когато го имаше, допринасяше за фамилията. Той дружно с майка ми имам възприятието, че ни възпитаха в действителност по най-хубавия вероятен метод. Защо? Защото от дребни ни даваха опция сами да вземаме решения. От дребни ни споделяха и ни направляваха какво е вярно, само че ние сме тези, които вземаме решенията “.

Дъщерята: “Да, и аз съм на това мнение. Нямам неприятни мемоари от детството ми. Винаги татко ни ни е възпитавал по най-хубавия метод, нищо, че както сподели брат ми, от време на време не е бил с нас, само че майка ми е била постоянно до нас… Майка ми и татко ми, човек до който в действителност съм се докоснала, са един необикновен модел за следване, просто нямам думи ”.

Бащата: “Липсваха ми, само че не знам в този момент дали ще прозвучи, да не прозвучи небащински, но… С една дума те бяха доста независими като деца. Сега ще го описвам малко по-пространно. Освен това, аз постоянно съм знаел, че най-вероятно ще отидат да учат в чужбина. Поради което навиците, които си бях изградил… Примерно аз имах един табиет, когато се прибера у дома, някой път са спели, различен път не, тъй че сигурно го помнят този табиет – само че отивах да ги видя. Те живееха в една стая един против различен с две табели: на едната написа Алекс като на американска кола, а на другата Вики. Винаги отивах да ги видя, в случай че спят, да ги прегърна и целуна. Да си кажа няколко думи с тях. И когато те отпътуваха, това доста ми липсваше, изключително Сашо, като отпътува, тъй като, разумно, Вики си остана. Но, по този начин, да съм почтен: доста да съм плакал, да съм си бил глава в стената – не съм. Връзката ни е доста мощно прочувствена сред нас. Мисля, само че без значение къде съм аз или къде са те, тя ще си остане. Какво съм ги съветвал? Ако не поемеш риск, в случай че не носиш отговорност за своите дейности, в случай че не си интелектуално любопитен, тогава в живота нищо няма да върви. ”

Спомням си един диалог преди съвсем 10 година Тогава звъннах на Владимир Каролев с молба да опише за сватбата на сина си Алекс с приятелката му Валентина. Няма да не помни нито насладата в гласа му, нито щастието, че детето му има до себе си обичан и обичан от години човек – изящната балерина и актриса Валентина (вече Каролева), нито гордоста му, че неговото момче прави блестяща кариера като финансист в Лондонското Сити в конкуренция негови надъхани съперници от цялостен свят… След години и усмивката му, когато научи, че Валя и Сашо към този момент са родители на прелестната Изабела, която към този момент е съвсем на 2 годинки, върви и бърбори.

“На 21 март в 22,59 ч (годината е 2019-а) се роди Изабела Каролева. Моята внучка! Мега супер благополучен съм. Благодаря ви, Валентина Каролева и Александър Каролев ”, написа бащата на таткото във Facebook. Уви, вестта за раждането на момиченцето, което би било първата внучка и на тв продуцентката и писателка Весела Тотева, пристигна след новината за нейната неочаквана кончина едвам на 45 години. Тя ражда Валя, когато е едвам на 17 години.

Тотева е откровена, че пада в плен на опиатите. Признава, че я „ зарибява “ другар.

Малката Валентина е очевидец на нейното проваляне, само че в името на детето си тя съумява да се пребори със зависимостта си. За да покаже и на други страшната орис на наркомана, тя написва книгата “Падение и избавление ”.

“Доза благополучие ” е наименуван филмът за нейната орис.

Но дозата благополучие не е следващата доза хероин. За нея това е щерка Валя, поради която оцелява от пъкъла.

Валентина Каролева – в този момент прегърнала своята Изабела, изиграва ролята на майка си в този филм. Какво струва… Да намериш майка си на пода в банята… Да омъдрееш едвам на 10 години.

“Пълно знамение е, че не стигнах до дъното. Божа работа! В тийнейджърските си години бях тръгнала да опитвам, естествено… Особено в балетното учебно заведение. Намираш разтуха в някакви нелепости. Плюс това не е загадка, че като пушиш, ядеш по-малко. Мислех, че това са митове, освен това отнасящи се за стилните среди най-вече. Ами ето – случва се и при балерините. Моето избавление, моят ангел пазител беше Сашо. Той е от образцово семейство и за него беше значимо момичето, с което е, да е въпреки всичко на неговото равнище, а не някакво тотално бясно и диво, макар че първоначално може би тъкмо това го е привлякло. И ми говореше да внимавам какво върша, какво пия, тъй като се случваше някой да ми постави в чашата нещо, без аз да знам. По този метод той непрестанно ми подсещаше, че аз НЕ ИСКАМ да дублирам грешките на мама. И ме върна в релсите. Това, че заживяхме дружно, ме избави. Майка ми обожаваше Сашо “, споделя Валентина.

Тя разгласи, че ще продължи да се занимава с фондацията “От другата страна ”, която майка основа и която се занимава с ранната предварителна защита на използването на опиати в учебните заведения. Актрисата уголемява активността на фондацията на Весела Тотева, с цел да предизвика откровени диалози сред родители и деца.

Но ориста среща щерка Валентина – едно мощно момиче, с едно доста влюбено в нея момче. Което е уверено, че това е ТЯ.

Александър Каролев. Баща му даже не подозира драмата в фамилията на избраницата на сина си. Когато се женят, Алекс е на 24 години, а Валя – на 22.
Той се занимава с финанси, бизнес облигации и дългово финансиране, определен е измежду хиляди претенденти за стажант в най-голямата банка в света, продължава да се развива в кариерата си.

Александър е бил ученик на Юлия Берберян и е бил напът да се занимава професионално с тенис.

Докато са още гаджета, подарява на Валя 51 червени рози, като знак, че ще се видят след 51 дни, тъй като той учи в Лондон, а тя живее в София.

Следват четири години на трудно предпочитание хем да са дружно, хем да не може. Алекс учи, Валя записва “Българска лингвистика ” в Софийския университет. Телефони, скайпове, есемеси, виртуални срещи и редки реални… “Мъчително беше ”, признава Александър. В момента, в който взема дипломата си и си намира работа, схваща, че е време да решат бъдещето си. Той има оферта за работа от най-голямата международна банка. (Където през днешния ден е ярка звезда измежду финансистите – б.а.)! Разумно е тя да отиде да живее в Лондон. Разумът надвива. Валя отива при своя Сашо. А той в името на тяхното общо бъде се труди по 12-14 часа дневно.

Дали имат общи ползи? “О, аз съм нейният интерес, а тя – моят. Имаме време да научим повече един за различен. Сякаш изследваме опипом непозната територия ”, споделя Каролев-младши. Той я пали да гледа футбол и тенис. Тя го убеждава да са дружно на мюзикъл. Той потъва в сухите финансови статистики. Тя умерено и ловко може да му покаже какво е елегантно па дьо дьо, в случай че успее да му притегли вниманието. Винаги съумява!

Александър има шанса родителите му да не се бъркат в избора му в живота. Неслучайно в речта, която произнася на сватбената си гала, Сашо споделя какъв брой доста дължи на родителите си – постоянно намирал тяхната поддръжка.

Как баща Владо научава положителната новина?

Така, както не отворил нито един път бележника на сина си, Каролев-баща оставил ориста да го срещне с бъдещата му снаха и нейната рода. “Сашо и Валя бяха дружно от 3-4 години, когато, отивайки един път за присъединяване в новините на Нова телевизия, ме спря една дама и ми сподели: “Здравейте, аз съм майката на Валя ”. Това беше журналистката Весела Тотева. Родителите на Валентина са разграничени от години, а татко е режисьорът Антон Радославов.

Сашо: Аз не съм му съобщил, че ще се сгодявам. Аз му оповестих, че съм се сгодил. Бях сигурен, че даже да повеждам диалог с него, неговият отговор щеше да бъде: “Ако по този начин си решил, по този начин направи. ”. И аз по този начин бях решил и по този начин направих. Един-единствен другар, който по-късно ми се оказа кум, единствено той знаеше, че аз към този момент съм предложил на Валентин. Имаше “Да ”! Нашето “да ” досега… ”

Таткото Каролев: Отидохме в един ресторант в региона на библиотеката, седнахме и той взе ръката на Валя, а с другата държеше нещо и сподели: “Ние се сгодихме ”. Вдигна го това нещо и това беше, по англосаксонска традиция, годежният пръстен… ” След 6-годишна връзка синът на политика Владимир Каролев и избраницата му събират на тържество 180 посетители. От Лондон, където живеят двамата младоженци, особено за сватбата дойдат и сътрудници на Александър от банката. При ритането на менчето се оказва, че първата рожба на младоженците ще бъде момче. Шеговито Александър показа, че полът няма значение, тъй като те желаят да имат най-малко трима наследници.
Първа обич за двамата. Толкова млади! Скептични погледи – животът е пред вас.
В отговор – женитба. Вече и бебе.

Прекрасната Изабела!

“Той от дете си беше любвеобилен, още от детската градина. Но в това време, като се влюби, доста държи на връзката си. Това, което ще ви споделя, е доста персонално – неговата брачна половинка Валя е втората му сериозна връзка в живота съгласно мен. А съгласно него може би е и единствената.

Интересното е, че се срещнаха няколко месеца откакто Сашо отпътува да учи в Лондон – на 18 година, а Валя беше на ненавършени 17 година Доколкото си припомням, ги срещна тяхна доста близка обща другарка – Ирина, дъщерята на Калин Диков, един от най-известните архитекти на България, брат на различен прочут проектант – Петър Диков. Връзката им беше доста мощна. Сашо към този момент беше студент в Лондон, само че непрестанно се връщаше ш България, с цел да е с Валя. По това време тя беше ученичка, а след това – студентка.

Никога няма да не помни, когато те се разделиха. Точно тогава бях в командировка в Лондон и забелязах, че Сашо е много подтиснат. Сподели ми, че се разделили таман поради дистанцията сред двамата – той в Лондон, тя – в София, а пък няма по какъв начин да се съберат. Никога не съм се месил в техните връзки, нито съм проявявал нездраво любознание какво се случва с тях “, описа Каролев в изявление за 24 часа.

Историята на Алекс, с който татко му доста се гордееше. Младият мъж е включен в влиятелен лист на изданието Financial News с 40-те най-перспективни млади капиталови банкери, работещи в Европа, Близкия изток и Африка през 2015 година 27-годишният българин попада измежду селекцията на изгряващите звезди във финансовата промишленост поради достиженията в работата си.

В биографичната информация за Александър Каролев се показва, че живее в Англия от 2007 година Учил е в European Business School в Лондон, а през 2011 година стартира работа в капиталовото поделение на HSBC с фокус върху дълговите пазари на разрастващи се страни. Сашо поема позиция в BNP Paribas, където дава отговор за структурирането на синдикирани заеми посредством интернационалните дългови излъчвания, деноминирани в евро и лири стерлинги. Банката, за която работи Каролев, беше една от четирите, които участваха в подготовката на емисията за 2 милиарда евро, пласирана от държавното управление на България. В новото издание на класацията 40 Under 40 междинната възраст на участниците е 35 години, като българинът е най-младият от всички.

“На профилиран език – синдикира облигации, споделя татко му. – Средната стойност на покупко-продажбите, по които работи Сашо, е над 1 милиарда евро. Повечето са за 2-3, има и за 5-6 милиарда евро, и тъй като една банка не може да ги направи, нормално тези покупко-продажби се вършат от няколко банки. Тогава Сашо, който е работил с доста страни и компании от разнообразни страни по света, координира със своите сътрудници от другите банки и с клиенти, на които банките пласират облигациите. ”

Да напомним нещастието

Простихме се с Владимир Каролев на 24 октомври. Известният икономист и фен на природата пострада тежко под връх Тодорка в Пирин. Спускайки се със сплитборд – композиция сред ски и сноуборд, той паднал в улей. Спасителните екипи го намират в извънредно тежко положение. Транспортиран беше до болничното заведение в Разлог, а по-късно и до Института за незабавна помощ “Пирогов ”. Каролев умря през нощта на 21 октомври след близо шест месеца, прекарани в кома.

Влюбен в живота и превъзходен експерт, самобитен, доста първокласен човек. Светла му памет. Това сподели някогашният ръководител на Народното събрание и длъжностен министър председател Огнян Герджиков, преди да влезе в храм “Света София ” за поклонението на Владимир Каролев.

Виж още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР