Войната продължава не само по фронтовете, но и в интернет.

...
Войната продължава не само по фронтовете, но и в интернет.
Коментари Харесай

Внимание! Тези новини, снимки и видеа от войната не са истина |

Войната продължава освен по фронтовете, само че и в интернет. Дъждовни води събра и проучва многочислени подправени вести, погрешни изказвания, пропагандистки операции и противоречиви информации. Ето какво демонстрира нашата инспекция:

Няма трупове по улиците в Буча?

Руското държавно управление твърди, че при изтеглянето на съветските войски от Буча на 30 март трупове по улиците не е имало.

Дъждовни води ревизира : това изказване е неистина . Нашето видео демонстрира, че трупове по улиците на Буча е имало още през март.

Да, Русия в действителност бомбардира украински градове!

Говорителката на съветското Министерство на външните работи Мария Захарова твърди, че Русия не бомбардира градове в Украйна, а съответните фрагменти били манипулирани от НАТО.

Дъждовни води ревизира: Захарова лъже . Многократно към този момент беше документирано, че и цивилни жители в Украйна. е събрала доказателства за набези против мирни жители. Организация на обединените нации също непрестанно оповестява, че цивилни жители умират във войната в Украйна.

Не, в Ойскирхен няма руснак, погубен от украинци!

В обществената мрежа Тик Ток една потребителка твърди, че на гарата в немския град Ойскирхен украински бежанци са пребили до гибел 16-годишен руснак, който оказвал филантропична помощ таман на бежанците.

Дъждовни води ревизира: тази жена лъже . заяви, че в Ойскирхен няма сходно закононарушение. По-късно и самата жена са извини: Нейни познати я били заблудили.



Тези видеоклипове със " Зеленски " и " Путин " са манипулирани

В обществените мрежи се популяризира видео, на което украинският президент Володимир Зеленски сякаш афишира капитулацията на Украйна, а в друго съветският водач Путин твърди, че сред двете страни е подписан мир.

Дъждовни води ревизира: това не е истина , и двете видеа са манипулирани. Те са артикул на специфични компютърни стратегии, които употребяват изкуствен интелект.

3/ A deepfake`d calls on soldiers of to lay down their arms., being a quick guy, already has a video mocking it.

He suggests instead that soldiers lay down *their* arms.
— John Scott-Railton (@jsrailton)

Зеленски не е напуснал Украйна

Говорителят на съветския парламент Вячеслав Володин съобщи, че Зеленски още в края на февруари е избягал от Украйна. Това изказване продължи да се върти в интернет.

Дъждовни води ревизира: Володин излъга . Налице са многочислени видеодоказателства, че Володимир Зеленски през миналите седмици е останал в Киев.

CNN не излъга за взривения склад в Лвов



Репортер на телевизионния канал CNN заяви онлайн за съветско ракетно нахлуване, в следствие от което е взривен склад за горива, ситуиран покрай Лвов. Потребители в мрежите незабавно обявиха, че видеото е подправено, тъй като един от пожарникарите носи защитни облекла с надпис Edmonton. Тоест, фрагментите не били от Украйна.

Дъждовни води ревизира: видеото на CNN е достоверно . Просто през 2017 година пожарната в канадския град Едмънтън е дарила на Украйна 600 защитни дрехи. Затова пожарникарят в Лвов носи канадски предпазен костюм. Потвърди го в изявление за Дъждовни води и Кевин Ройл, началник на плана " Пожарникарска помощ за Украйна ".

Тази детонация е снимана в Бейрут, а не в Харков

Отново в Тик Ток една потребителка, която сякаш била снимана в украинския град Харков. Същото видео се завъртя и във Facebook - сякаш като бомбардировка против щабквартирата на украинците.

Дъждовни води ревизира: и двете изказвания са неистина . Кадрите са от Ливан и демонстрират ужасната детонация в пристанището на Бейрут през 2020 година.

Кметът на Киев Витали Кличко се бие на фронта?

В първите дни на войната една фотография на Кличко, която сякаш го демонстрира на първа фронтова линия, се популяризира като горски пожар в мрежата.

Mayor of Kyiv Vitali Klitschko defending his country????????
— Natia Seskuria (@nseskuria)
Дъждовни води ревизира: изказванието към фотографията е неистина . Видеопроверката демонстрира, че фрагментът е най-малко отпреди година, когато Кличко персонално го е пуснал в Инстаграм. Снимката е правена по време на обучение с украински запасняци.

" Мърдащи трупове " в Буча?

Руското държавно управление и проруски сметки в интернет настояват, че ужасяващите убийства в Буча били украинска инсценировка. И се пробват да го потвърдят посредством едно видео, на което сякаш се виждат мърдащи трупове. Дъждовни води ревизира: изказванието за " мърдащи се трупове " е неистина. Анализът на видеото демонстрира, че телата са неподвижни. Многобройни медии също

Използва ли Русия мини пеперуди в Украйна?

Няколко медии цитираха основната прокурорка на Украйна и изказванието ѝ, че Русия употребява в Украйна по този начин наречените " мини пеперуди ", които наподобяват на играчки и заради това са изключително рискови са децата.

Дъждовни води ревизира: изказванието все още е недоказуемо . Думите на прокурорката с материални обстоятелства.



Марияна Наумова и Арнолд Шварценегер

Твърденията на Марияна Наумова не дават отговор на истината

Руското външно министерство разгласява видео, на което шампионката по повдигане на тежести Марияна Наумова се обръща към Арнолд Шварценегер и твърди, че Украйна е превзета от нацисти и Русия не атакува цивилни.

Дъждовни води ревизира: Марияна Наумова изрича поредност от погрешни изказвания в апела си към Шварценегер. Нейните думи са изцяло в унисон с съветската агитация и за тях няма в действителност доказателства.

Трогателна разлъка на украински бойци с техните съпруги?

Едно прочувствено видео демонстрира, преди да заминат на фронта. Видеото стана изключително известно в мрежите.

Дъждовни води ревизира: Видеото се оказва фалшификат . Кадрите произлизат от филм, който няма нищо общо със сегашната война в Украйна.



Пак игрален филм... и то международно прочут

Един израелски ефирен канал излъчи тези фрагменти, които сякаш демонстрират опустошения в Украйна.

Дъждовни води ревизира: Не е правилно. Кадрите не са от Украйна, те произлизат от рекламно видео за филм от поредицата " Междузвездни войни ".

Не, Украйна не стартира войната

Цитираната към този момент Захарова, говорителка на Министерство на външните работи в Москва, твърди, че Украйна първа е почнала войната и че подлага популацията на Донбас на " систематично заличаване ".

Дъждовни води ревизира: Захарова за следващ път лъже . Нека да напомним, че Руската федерация анексира Крим през 2014 година - в нарушаване на интернационалното право. А на, навлизайки с войски в северните и в североизточните райони, а през Крим - и на юг. Войната в Украйна напълно явно беше стартирана таман от Русия.

Украйна ще започва изтребители от полски летища?

Украинските Военновъздушни сили по едно време оповестиха, че в бъдеще ще подхващат бойни полети и от летища в Полша.

Дъждовни води ревизира: Това изказване е подвеждащо. Експертите са единомислещи, че в случай че украинските Военновъздушни сили започват бойни полети от летища в Полша, това ще е еднакво на интервенция на НАТО в спора.

Кой е " призракът от Киев "?

Всички към този момент са чували за оня добил съвсем именит статут украински водач, който свалил шест съветски самолета и който стана същински воин в обществените мрежи. Появиха се и негови фотоси.

Дъждовни води ревизира: Повечето фотоси, които се популяризират по отношение на " Призрака от Киев ", са подправени . По отношение на фалшификатите позиция взе и украинското Министерство на защитата.

Руски парашутен десант над Украйна?

Водещ по телевизионния канал на немския тривиален вестник " Билд " твърди, че демонстрира стотици съветски десантчици, които скачат с парашути над украинския град Харков.

Дъждовни води ревизира: подправена вест . Същото видео се появява във " Facebook " още през 2016 година и демонстрира обучение на съветски парашутисти в Русия.

Зловещи изтребители над Украйна! Не е правилно.

Едно видео, което беше публикувано в Туитър, претендира, че съставлява " лъчение онлайн от военните дейности в Украйна ". Кадрите демонстрират ескадрила изтребители, която лети ниско над един град.

Дъждовни води ревизира: подправена вест . Видеото датира от 2020 година и демонстрира авиационно шоу в Москва.

Това пък се оказва компютърна игра!

В, което възбуди форумите, сякаш се виждат борбите сред украинската войска на земята и съветските Военновъздушни сили в небето.

Дъждовни води ревизира: това е небивалица . Кадрите са от компютърната игра " Arma 3 ".

Защо Путин заблуждава за аргументите

Руските войски водят боеве в Украйна, а Според него Русия трябвало да се " отбранява ", да се опълчи на някакъв " геноцид " и да " денацифицира " Украйна.

Дъждовни води ревизира: изказванията на Путин неведнъж са подвеждащи или откровена неистина. Например: Русия не се пази, тъй като никой не я нападнал, тя води окупационна война против Украйна.

Украйна била основана от Русия?

Путин неколкократно е заявявал, че Украйна е основана от Русия, в това число и от комунистически водач Владимир Илич Ленин. И че няма никаква трайна и постоянна държавна традиция.

Дъждовни води ревизира: Путин лъже . Интервюираните специалисти напомнят за възникването на Киевска Рус и най-много за основаването на независимата украинска национална страна две години преди окупацията от Червената войска през 1920 година. Създадените тогава Украинска национална република и Западноукраинска национална република (които през 1919 година се обединяват) са резултат от битката за самостоятелност на украинците както против Царска Русия, по този начин и в рамките на Австро-Унгарската империя. По-голямата част от територията на днешна Украйна до 1917 година се намира в Царска Русия, а някои западни райони - в Австро-Унгария, по-късно и в Полша.

През 1648 година казаците също основават страна на територията на днешна Украйна, която просъществува над 100 години.

Статията препечатваме от.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР