Войната на Русия в Украйна навлиза в критична фаза благодарение

...
Войната на Русия в Украйна навлиза в критична фаза благодарение
Коментари Харесай

Столтенберг: Войната в Украйна навлиза в критична фаза

Войната на Русия в Украйна навлиза в " сериозна фаза " с помощта на украинската контраатака, съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в петък.

" Украинските сили съумяха да възпрат офанзивата на Москва в Донбас, удариха зад съветските линии и си възвърнаха територия ", сподели той на взаимна конференция в Брюксел с държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън.

Столтенберг отдаде на тяхната " смелост, умения и решителност ", добавяйки, че " нашата поддръжка трансформира нещата на бойното поле всеки ден ", оповестява Българска телеграфна агенция, като се базира на немската осведомителна организация ДПА.

Според Столтенберг солидарността на Запада към Украйна не би трябвало да отслабва макар енергийната рецесия и повишението на разноските за живот.

" Цената, която плащаме, се мери в пари, до момента в който цената, която украинците заплащат, се мери с живот ", сподели той и добави, че " всички ние ще платим доста по-висока цена, в случай че Русия и други властнически режими видят, че експанзията им бива възнаградена ", съобщи генералният секретар на НАТО.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР