Волейболистите на Хебър (Пазарджик) спечелиха приза за Отбор №1 на

...
Волейболистите на Хебър (Пазарджик) спечелиха приза за Отбор №1 на
Коментари Харесай

Атанас Петров: Надявам се всички да са здрави и скоро да играем пред пълни трибуни

Волейболистите на Хебър (Пазарджик) завоюваха наградата за Отбор №1 на месец ноември в обичайна анкета на Пресклуб България, като признанието идва за класирането им на 1/8- край в Европа.

Старши треньорът на Хебър Атанас Петров изрази удовлетворението си от мощната игра на своите състезатели против съветския гранд Зенит (Санкт Петербург). Същевременно селекционерът съобщи, че публиката доста им липсва и мъчно се играе пред празни трибуни.

„ Благодаря на всички, които са дали своят вот за нас, веселя се, че още веднъж сме определени за Отбор на месеца. Много сложна година измина. Въпреки, че е декември, първият полусезон в Суперлигата не е завършил. Тежко е за всички тимове, не са се изиграли доста мачове, много заболели имаше. Не можахме да водим естествена подготовка и шампионата да върви по проект. Има много мачове, които тряба да се играят, към момента не се знае по кое време. Дано обикновено да приключим този шампионат с плейофи и крайна фаза и най-много тимовете да са здрави “, съобщи Атанас Петров.

„ Иначе за Купата на ЦЕВ, на 1/16-финалите имахме за противник албанския Ержени, с който играхме на наш терен два поредни мача. Реализирахме две победи, беше ни елементарно. Но на 1/8- финалите се изправихме против доста сериозен съперник - Зeнит (Санкт Петербур). Това е доста класен тим, сега заема трето място в шампионата на Русия. Заради пандемията трансформираха регламента и се наложи да играем единствено един мач, а не на разменно посещение, като бе по стратегия. Успяхме да играем равностойно, дори поведохме след първия гейм, само че опитът и класата на Зенит си сподели думата. Представихме се доста почтено. В тази обстановка най-мнгого ни липсваше публиката и нашата цялостна зала. Особено, това бе решаващо за развоя за втория гейм, където не успяхме в решителните минути. Ако правилните ни почитатели бяха по трибуните, може би нещата щяха да се развият по различен метод и да успеем да вземем и втория гейм. Празните трибуни доста ни тежат. Но това са действителностите. Като цяло в Европа имаме други цели и се веселя, че направихме подобен мощен мач против Зенит. Надявам се всички да са здрави и скоро да играем пред цялостни трибуни, което е главният смисъл на нашия спорт “, сподели още селекционерът на пазарджиклии.

Той добави, че поради присъединяване на националния тим в евроквалификациите в Израел през януари, в този момент следва едномесечна пауза. Тимът на Хебър ще употребява този откъслек от време с цел да се приготви по най-хубавия метод за идващите срещи от шампионата и преследването на задачите, които гони. Ще се акцентира на физическа подготовка с цел да се наваксат пропуските от дългата пауза през годината, която е повлияла доста на състезателите. Ще се търсят и контроли, с цел да има и игрова подготовка за този интервал.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР