Voksy потвърди, че от дома му са иззети компютър и

...
Voksy потвърди, че от дома му са иззети компютър и
Коментари Харесай

Арестуваха един от най-известните български хакери при мащабна спецоперация

Voksy удостовери, че от вкъщи му са конфискувани компютър и сървър

Mащабна интернационална интервенция докара до залавянето на един от най-известните хакери на гейминг сцената. Българинът с прякор Voksi се прочу преди време с това, че способства най-вече за хакването на антипиратската защита Denuvo, написа Трафик Нюз.

Преди това тя бе оповестена за невъзможна за разтрошаване и в един миг хакерите напряко бяха спрели да пробват. Сега обаче компанията Irdeto, която стои зад Denuvo, заведе дело против българина, а полицията обискира обвързвана с него локация в Димитровград.   

Освен това уеб сайтът на хакерската група Revolt към този момент е спрян. Самият Voksy удостовери, че от вкъщи му са конфискувани компютър и сървър и че е получил уведомление, че против него е заведено дело в България. След като това стана ясно, Irdeto разгласи интервенцията за сполучливо съдействие сред българската киберполиция и нея.

В резултат на тези събития хакерът признава, че няма да продължи със заниманията си.

„ Направих всичко това за вас и тъй като този програмен продукт въобще не би трябвало да бъде част от игрите ни. Може би някой друг ще продължи моята битка “, написа Voksi в Reddit разделa Crack Watch, написа Hicomm.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР