Военният министър Димитър Стоянов съобщи в Брюксел, че Нидерландия предлага

...
Военният министър Димитър Стоянов съобщи в Брюксел, че Нидерландия предлага
Коментари Харесай

Военният министър в Брюксел: Нидерландия предлага обучение на наши пилоти на Ф-16

Военният министър Димитър Стоянов заяви в Брюксел, че Нидерландия предлага образование на наши водачи на Ф-16.

“Още през месец юни беше поискано с писмо информация от нидерландската страна дали могат да ни бъдат предоставени самолети Ф-16 А и Б, както се водят, това са блок 15. Отговорът тогава беше, че няма такава опция и няма по какъв начин да ни бъдат предоставени. Коментирана беше обстойно и необятно тематиката от телевизионните екрани с разнообразни специалисти по какъв начин Нидерландия е подготвена да подари на България самолети Ф-16 в подмяна на нашите самолети МиГ-29. Да, имах среща с министъра на защитата на Нидерландия. Това, което показват сега като подготвеност е да оказват помощ с тренинга на наши водачи за Ф-16 ”, изясни военният министър.

Димитър Стоянов добави, че това, което се чака да бъде направено с нашите МиГ-29 е да осигурим първо запас, с цел да може да се води естествена летателна подготовка до края на 2023 година.

Освен това, България може да образова военни санитари от украинската войска, добави министърът.

“Аз заявих нашето включване в задачата - според решението и на Народното събрание, и на Министерския съвет от предходната седмица. България ще взе участие и със състав, и със даване на съоръжение за трениране на украинските въоръжени сили. Какво тъкмо ще бъде оборудването сега не мога да разясня, заради простата причина, че следва изясняване. Не сме завършили още с разбора, който, уповавам се, до края на седмицата, ще бъде завършен и след това би трябвало да имаме и решение на Министерски съвет, с което да предоставим информация на Народно събрание за взимане на осведомено решение за даване на съоръжение, както на подготвителната задача, по този начин и на Украйна ”, уточни Димитър Стоянов.

Това, което съм предложим, съобразявайки се с военната експертиза е да имаме четири модула през годината по 15 образования за военни санитари. Мисля, че тук имаме положителни качества във ВМА и ще използваме тези качества, посочи военният министър.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР