Военната операция на САЩ, Великобритания Франция в Сирия е легитимна,

...
Военната операция на САЩ, Великобритания Франция в Сирия е легитимна,
Коментари Харесай

Жан-Ив Льо Дриан: Операцията в Сирия е легитимна, съразмерна и прецизна

Военната интервенция на Съединени американски щати, Англия Франция в Сирия е законна, съразмерна и прецизна, съобщи тази заран френският министър на външните работи Жан-Ив Льо Дриан, представен от Франс прес.

 © Българска телеграфна агенция / AP Photo / Michel Euler
" Химическата ескалация в Сирия не е допустима ", сподели Льо Дриан, който направи изказване в Елисейския замък дружно с министърката на въоръжените сили Флоранс Парли.

Франция е подготвена още занапред да работи за възобновяване на политическия развой в сирийската рецесия, сподели Льо Дриан. " План за излаз от рецесията би трябвало да бъде направен, с политическо решение. Готови сме да работим за това още занапред с всички страни, които могат да дадат принос ", продължи той. Франция има два целта - битката против джихадистките групировки, изключително против Даеш, и връщане към непоклатимост, което изисква политическо решение, сподели френският външен министър. В този подтекст Франция ще подеме още веднъж политически начинания, с цел да бъде прекъсната сирийската химическа стратегия по предстоящ на инспекция и необратим метод и с цел да се извършват резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за преустановяване на огъня и достъп на филантропичната помощ до популацията, уточни Льо Дриан. " Тези резолюции имат силата на интернационален закон, те са наложителни за всички, само че останаха до момента единствено на хартия. Ние би трябвало да им вдъхнем живот ", сподели френският външен министър.

" Използването на химически оръжия е опасност за интернационалния мир и сигурност ", и по тази причина се вписват в член 7 на Устава на Организация на обединените нации, който планува приложимост на мощ, в случай че има опасност против мира, сподели Льо Дриан.
Още по тематиката Съединени американски щати, Англия и Франция нанесоха въздушни удари по Сирия
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР