Военната намеса в Сирия показа незачитането на ООН. Това коментира

...
Военната намеса в Сирия показа незачитането на ООН. Това коментира
Коментари Харесай

Румен Радев призова за „по-малко оръжия и повече диалог“

Военната интервенция в Сирия сподели незачитането на Организация на обединените нации. Това разяснява президентът Румен Радев по време на лекция пред студенти в УНСС. " Тази интервенция потвърждава, че Организация на обединените нации е все по-често подценявана, а никой не може да я замести към този момент. Това усилва риска за света вместо да го понижава ", разяснява той.

" Една военна интервенция се мери в резултата, който носи. А той беше най-силен във вътрешнополитически проект за страните, които нанесоха ударите ", изясни още Румен Радев. Държавният глава прикани за " по-малко оръжия, повече разговор ".

" Политиците на всички участващи страни от ден на ден се съблазняват да привеждат в деяние самолети, кораби, друга техника, с цел да осъществят своите политически упоритости. Трябва да се има поради, че когато изпращаш цялата тази техника, тези оръжия се ръководят от хора - с техните страсти и страхове. Само едно изтърваване на нервите, една неточност и сме на прага на пряк конфликт. Това би трябвало да се регистрира ", уточни президентът, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР