Военната болница в Сливен се реорганизира да поеме при необходимост

...
Военната болница в Сливен се реорганизира да поеме при необходимост
Коментари Харесай

Мерки срещу коронавируса: Готова ли е болницата в Сливен да приема пациенти?

Военната болница в Сливен се реорганизира да поеме при нужда пациенти със признаци на ковид. 45 лица, завърнали се от Италия, са под домашна карантина.
Грипна зараза и почивка в цялата страна от през днешния ден до 11 март Инфекциозните отделения в доста от лечебните заведения в страната са цялостни
Отделението по хирургия ще бъде разграничено на две, с цел да продължат плановите интервенции, само че ще има обособен вход към инфекциозно поделение.

Планът за реакция включва затварянето на Отделението по реанимация, с цел да поеме възможните затруднения при случаи на ковид.

Снимка: bTV

„ Имаме директива за деяние на личния състав при зародила рецесия поради вероятно хоспитализиране на хора със признаци на коронавирусна зараза. Заедно с сътрудниците от районна здравна ревизия и регионална болница сме основали организация за вероятно зародила рецесия в града. Освен инфекциозното поделение, което разполага с 10 кревати, ще бъде трансформирано Отделението по хирургия с спомагателни 20 кревати, ще са предадени към инфекциозно “, сподели полк. доктор Илиян Комитов, шеф на МБАЛ-Сливен към ВМА.

Всички завърнали се от Китай са минали 14-дневна карантина и нямат никакви признаци на коронавирусна зараза, съобщи доктор Даниела Калева, шеф на РЗИ-Сливен.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР