Водната криза в Перник стигна до Брюксел. Българският евродепутат Радан

...
Водната криза в Перник стигна до Брюксел. Българският евродепутат Радан
Коментари Харесай

Е. Радев: Европейски дебат по кризата в Перник може да е отрицателен за България

Водната рецесия в Перник стигна до Брюксел. Българският евродепутат Радан Кънев (ЕНП, " Демократична България " ) внесе в Европейския парламент нужните подписи за въпрос с вербален отговор до Европейска комисия за водната рецесия в Перник.

Ще се състои ли спор по въпроса и може ли Брюксел да помогне с решение за водния режим - тематиката в Сутрешния блок на Българска национална телевизия разяснява Емил Радев - евродепутат от ГЕРБ/ЕНП.

Емил Радев - евродепутат от ГЕРБ/ЕНП: Всички ние сме доста разтревожени от обстановката с язовир Студена. Един подобен спор в Екологичен потенциал, за жалост няма да изпълни язовира, още повече, че поръчката за този спор ще има негативно влияние и за България, защото надали не се твърди, че няма резултат от европейските средства, които се дават за България. Това ще бъде употребявано да бъде атакувана България.
По същия метод стана с петицията на Автомагистрала " Струма ", която се изкара от нафталина, добави Радев.

По думите му, казусът е, че тази година притокът в язовир Студена е на процедура 4 пъти по-малко, в сравнение с предходната година.
Емил Радев - евродепутат от ГЕРБ/ЕНП: Ако не се вършат и поправки, в случай че се губи в допълнение вода и нямаме европейски средства, нещата стават още по-зле.  Аврамова: Сключваме съглашение с Перник за 1,89 млн. лева за спешна мярка Аврамова: Сключваме съглашение с Перник за 1,89 млн. лева за спешна мярка
С Община Перник ще бъде подписано съглашение на стойност 1 890 000 лв. за осъществяване на спешна мярка, с която да се вкара повече дебит в язовир „ С...

Евродепутатът разяснява и другата значима тематика за българските превозвачи - измененията по пакета " Мобилност ".
Емил Радев - евродепутат от ГЕРБ/ЕНП: Шанс имаме, изключително след извънредно неразумното решение камионите да се връщат в страната, в която са регистрирани, на всеки осем седмици. Това значи хиляди празни камиони да минават през Европа. В момента, когато одобряваме зеления отново, когато приказваме за екология, изкуствено сътворяваме аргументи за замърсяване на въздуха, да се навъртат хиляди километри с празни камиони, единствено и единствено избрани страни да печелят стопански позиции.
Надявам се разсъдъкът да надделее, да има някакво по-разумно решение. Вариантът с делото е вероятен във всеки един миг, безапелационен е Радев.
 Миниобрат в интерес на България по пакета Миниобрат в интерес на България по пакета "Мобилност "
Европейската комисия ще изиска оценка за влияние върху текстовете на пакета "Мобилност ". Това не стопира процедурата по гласоподаване, само че е стъпка обратно...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР