Водим диалог и съм умерено оптимистичен. В крайна сметка надделява

...
Водим диалог и съм умерено оптимистичен. В крайна сметка надделява
Коментари Харесай

Иванов: Не можем да си правим експерименти с „Пирогов“, Борисов: Не сме съгласни със смяната

„ Водим разговор и съм умерено оптимистичен. В последна сметка надвива разсъдък и схващане, че няма къде да вървим. Призивът ми ще бъде към самообладание, да разбираме, че не можем с „ Пирогов “ да си вършим опити и да я въвличаме в някакви политически сюжети “.

Това казасъпредседателят на Демократична България Христо Ивановв „ Лице в лице “ във връзка напрежението сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС зарадиотстранения шеф на болница „ Пирогов “.

„ Да не са вършим илюзии, че когато става дума за огромен финансов запас – опазване на здравето, енергетика, защитата, политиката може да бъде отвън това. Политиката ще бъде там, въпросът е и публичният интерес, и разсъдъкът да бъдат в политиката “, добави Иванов.

По думите му би трябвало да има механизми за координиране сред сътрудниците в така наречен сглобка.

„ Очевидно ги няма, само че ние сме в непрекъснат разговор и се опитваме да намираме на решения. Случва се да ги намираме и съм сигурен, че ще продължим. Поехме отговорността да съставим това държавно управление с цялостното схващане какъв брой ще е мъчно. Въпреки това, в името на огромните цели поемаме тази отговорност. Много е елементарно в профил да бъдем подритвани от всички – открита съпротива, полуопозиция, тези които би трябвало да ни поддържат, тъй като те имат лукса да не носят отговорност. Нашата задача е не да отговаряме на огъня, а да доведем нещата до резултат “, добави съпредседателят на Демократична България.

По думите му сме близо да решение за Шенген.

„ Ще може да кажем, че е имало смисъл, когато забележим резултатите от усилието да наложим господство на правото и да подобрим институциите, които би трябвало да се борят с корупцията. Не бива да прекаляваме с прилагателното „ евроатлантически “. То не е маловажно, само че не може да бъде опрощение за това да не се борим за върховенството на закона “, сподели още Христо Иванов.

По телефона водачът на ГЕРБ Бойко Борисов сподели, че се обажда, с цел да поддържа Христо Иванов за активността, която прави за Конституцията. „ Искам да потвърдя - аз на 100% съм му се доверил. И съм споделил, че каквото приехме на първо четене, го поддържам. И нашата парламентарна група го поддържа в цялостния размер, както той го предложи ", съобщи Борисов по адрес на конституционните промени. Христо Иванов удостовери, че имат „ отлично съдействие “.

Бойко Борисов напомни, че преди няколко дни в Народното събрание с Христо Иванов и Асен Василев са декларирали, че няма да се вършат назначения, които няма да са съгласувани сред тримата. Всякакви назначения, акцентира водачът на ГЕРБ. Той посочи, че това важи както за Държавна организация „ Национална сигурност “, по този начин и за „ Пирогов “, тъй като тези институции са извънредно значими.„ Тогава се разбрахме - фокусираме се върху конституционна промяна, бюджет, защита, Шенген, еврозоната - пет извънредно значими неща “, означи Борисов.

„ Най-колегиално накарах Десислава Атанасова да се обади на акад. Денков да им каже, че не сме съгласни с сходна промяна, без да имам никакво отношение със настоящия шеф на „ Пирогов “, който принудително даже смени проф. Балтов. Това е един жесток акт към докторите и всички останали “, сподели Бойко Борисов.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР