Водещият български тенисист Григор Димитров записа първа победа на демонстративния

...
Водещият български тенисист Григор Димитров записа първа победа на демонстративния
Коментари Харесай

Григор би Тейлър Фриц в Световната лига

Водещият български тенисист Григор Димитров записа първа победа на демонстративния екипен шампионат на твърда настилка Световна тенис лига, откакто надделя американеца Тейлър Фриц с 6:3 в мъжкия мач на сингъл от дуела Кайтс - Фалкънс. Отборът на най-хубавия български тенисист пък направи поврат в последния мач и завоюва за втори следващ път на шампионата.

Димитров бе безукорен в мача си против десетия в света Фриц, който продължи 28 минути. Българинът записа единствения пробив в четвъртия гейм с първи брейкбол и удържа преднината си до края.

Димитров приключи мача с пет аса и една двойна неточност, като също така той записа два гейма на нула за начало и завършек на дуела. Тази победа бе най-изразителна за деня сред Кайтс и Фалкънс, като тимът на Димитров бе с провали на Паула Бадоса и Арина Сабаленка на двойки дами, загуба на българина и Лойд ХСвет0арис на двойки мъже и още една на Бадоса и Харис на смесени двойки.

В Световната тенис лига обаче определящи са не крайните резултати от мачовете, а извоюваните геймове. След шестте точки от Димитров, Кайтс стигнаха до една пасив при 23:24, което направи триумфа на Арина Сабаленка против Елена Рибакина наложителен.

Състезателката от Беларус се оправи със задачата си и взе дуела със 7:6(2), макар че позволи два пробива в първите си два сервис-гейма. Тя също записа два брейка и в тайбрека взе последните пет разигравания.

Така резултатът стана еднакъв 30:30 и се стигна до шампионски тайбрек, в който Сабаленка получи четири мачбола и се възползва още от втория за 10:6. Така Кайтс реализира победа с 33:30 против Фалкънс, добавяйки три точки от бонус за извоювания " супер шуутаут тайбрек ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР