Водещият американски мозъчен тръст RAND Corporation предсказа атака на Русия

...
Водещият американски мозъчен тръст RAND Corporation предсказа атака на Русия
Коментари Харесай

Четири сценария за война: Неочаквани подробности и как Русия ще нападне НАТО

Водещият американски " мозъчен концерн " RAND Corporation " предсказа офанзива на Русия против НАТО " и предлага отговори на Съединени американски щати и НАТО на нашата " офанзива ". Но главното е, че посредством RAND американците ни изпращат сигнал, че доста се опасяват от нуклеарна война и в действителност не желаят тя да пристигна в домовете им.

Коледен репортаж

Любопитен коледен " подарък " сервира RAND Corporation на тези, на които служи - американската войска и разследваща общественост. Точно точно на западната Бъдни вечер RAND разгласява отчет с присъщото заглавие „ Отговор на лимитирана съветска офанзива против НАТО по време на войната в Украйна “.

Няма да се бавим с главния извод, като водим читателя през дълго пояснение на RAND „ аналитиката “ до крайния извод. Тази организация, която от дълго време смени ролята си на мозъчен концерн с бюро за агитация под остарялото знаме, под прикритието на анализите, се пробва да пробута „ концепцията “, съгласно която „ Русия нападна, а НАТО се пази “ на международното публично мнение.

Освен това тази идея беше утвърдена не от анализаторите на RAND, а от американските военни. А RAND работи единствено като манекен и фронтмен.

Цялата същина на отчета се свежда до това, че на Русия е отредена ролята на губеща и „ осъдена “. И Съединени американски щати и НАТО, които преследват тази цел, би трябвало да работят по този начин, че да не дадат на Русия мотив да заключи, че е нужен нуклеарен удар по центровете за взимане на решения в страните от НАТО и по този метод да не отприщи пълномащабен удар и нуклеарна война.

Тоест това е сигнал към Русия в прав текст: да водиме война, само че без нуклеарни оръжия и други оръжия за всеобщо поразяване. И още нещо: ще се бием, без да напущаме Европа или по-добре Украйна.

Знаейки доста добре, че нашият Генерален щаб постоянно чете всевъзможни " аналитични причини " на RAND, американските военни ни оферират свои комфортни за тях правила на война, пробвайки се да я запазят в границите на стандартните оръжия и да изключат опцията за всеки удар непосредствено върху Съединените щати.

Сякаш подсказвайки на руснаците какви дейности се чакат от нас и къде и на какво са съгласни Съединени американски щати, анализирайки евентуалните разновидности за „ съветска офанзива “, RAND написа:

" Изключихме офанзива на територията на Съединени американски щати от разглеждане, тъй като такава офанзива би довела до изцяло друго пресмятане на вземането на решения. Ние също по този начин одобряваме, че (руски) удар не включва потреблението на химически, биологични или нуклеарни оръжия - още веднъж, тъй като потреблението на такива оръжия би довело до изцяло друг набор от отговори. "

И по какви територии, както предлага RAND, Русия може да нанесе удар? Отговор: в Европа и за предпочитане в Източна Европа.

Да прочетем " коледният " отчет. Официалните му създатели Брайън Фредерик, Самуел Чарап и Карл П. Мюлер пишат, че до момента в който Съединените щати и НАТО се приготвят за широкомащабен спор с Русия отдавна, „ войната в Украйна сътвори неповторим набор от условия което прави по-вероятна лимитирана съветска офанзива. "

Трябва да се схваща по този начин: офанзивата на Русия против НАТО безусловно ще се състои. Авторите преглеждат „ претекстовете на Москва “ за „ евентуална офанзива против НАТО “, както и „ характерностите на тази офанзива “, които би трябвало да бъдат взети поради от Съединените щати и НАТО в „ ответни ограничения за подкрепяне на постигането на задачите на Съединени американски щати в този спор. "

Какво се чака от нас?

Какво се чака от нас и в действителност на какво разчитат американците? Авторите на отчета разказват четири „ сюжета на съветска офанзива “. Това, съгласно стратезите на RAND, може да бъде:

- „ Демонстративна офанзива “, целяща да „ изпрати обръщение за увереност “ от страна руснаците. Тази офанзива, съгласно тях, няма да аргументи обилни физически вреди или няма да окаже въздействие върху военния капацитет на НАТО. Тази офанзива ще бъде изчислена да принуди НАТО да отстъпи.

Например, Москва може да удари празно летище, железопътен възел или боен обект на територията на НАТО с дребен брой крилати ракети. Анализаторите от RAND считат, че това може да наподобява по този начин:

„ Руска крилата ракета нанася удар по склад в източна Полша “, без да аргументи жертви; " Русия обществено свързва ударите благодарение на НАТО за Украйна. "

- „ Целева офанзива “, включваща „ поразяване на една цел или дребен брой свързани цели “. „ Например Русия може да нанесе едновременни удари на територията на НАТО против няколко цели, участващи в напъните за подкрепяне на Украйна. В този сюжет, да вземем за пример:

„ Русия унищожава шпионски спътник на Съединени американски щати “, обяснявайки, че „ офанзивата е осъществена като възмездие за американските галактически сили, подкрепящи украинските офанзиви против съветската войска “.

- „ Относително възпираща офанзива “, която включва „ офанзива против военни и цивилни уреди, която ще докара до обилни жертви, евентуално както за граждански, по този начин и за боен личен състав, или вреди в огромен мащаб.

Тези цели могат да бъдат от огромно значение както за военни интервенции, по този начин и съгласно този сюжет, да вземем за пример, могат да бъдат осъществени „ съветски ракетни удари по три въздушни бази в Полша и Румъния, участващи в оказването на помощ на Украйна. “ В същото време „ Русия да обещае нови сходни офанзиви, в случай че помощта на НАТО за Украйна не спре. "

- „ Пълномащабна офанзива “ против „ необятен кръг от цели “. „ Например, Русия може да удари няколко основни въздушни бази на НАТО и пристанищни уреди в Европа по метод, който най-малко краткотрайно да отслаби качествата на НАТО, потенциала за укрепване или и двете. “

При този сюжет „ Русия може да извърши координирани удари против шест основни въздушни и морски пристанища, в това число Рамщайн и Ротердам “. Обяснението на Русия може да бъде, че „ съветските офанзиви са в отговор на поддръжката на НАТО за украинските офанзиви на съветска територия и че Русия си резервира правото да употребява всевъзможни средства, с цел да се отбрани “.

Още един път имайте поради, че RAND преглежда извънредно европейския спектакъл на интервенциите, а не Съединените щати. И всички оръжия, които могат да бъдат употребявани от Русия, сходно на НАТО " в отговор на съветски офанзиви ", са стандартни.

Защо Русия " би трябвало да нападна "

„ Причините “, заради които Русия ще бъде принудена да нападна страните от НАТО, RAND се свежда до три неща.

- „ Принуда да се приключи или ограничи поддръжката на Съединени американски щати и НАТО за Украйна и да се направи отвод да се накаже Русия. “

Авторите на отчета считат, че " Украйна е употребила получената западна помощ с огромен действен резултат, до момента в който западните наказания против Русия са се трансформирали в една от най-последователните акции за икономическо наказване на огромна стопанска система през последните десетилетия ".

По този метод, отбелязва отчетът, „ Русия има мощни претекстове да принуди Съединените щати и техните съдружници и сътрудници да спрат или лимитират тези старания, за които Москва счита, че подкопават способността й да завоюва или поддържа войната в Украйна или да обезпечи вътрешна непоклатимост “.

Принуждаване на Съединените щати и техните съдружници да окажат напън върху Украйна за разрешаване на продължаващата война при преференциални за Русия условия “.

RAND написа, че „ Москва може да нападна оборудване на НАТО, с цел да употребява опасността от ескалация и по този метод да убеди Съединените щати и техните съдружници, че рисковете от продължение на руско-украинската война са прекомерно огромни и затова те би трябвало да принудят Украйна да се съгласи на урегулиране. "

Отговор око за око на съответни дейности на Съединени американски щати или НАТО, довели до офанзива против Украйна. “ Русия също може да бъде „ стимулирана да нападна уреди на НАТО в отговор на това, което счита, че е съюзническо присъединяване в офанзивата на Украйна против Русия “.

„ Например, в случай че Съединените щати дават на Украйна разследваща информация, с цел да удари високоценна съветска цел, Москва може да сметне Вашингтон за съизвършител в офанзивата и да отмъсти, като удари американско оборудване, за което Москва счита, че е предоставило разследващата информация (като американски боен сателит). Така съветската мотивация ще бъде да възпира сходни бъдещи дейности от страна на Съединени американски щати или НАТО. "

Най-интересното

А в този момент помислете какво тъкмо считат да подхващат американските военни против Русия „ в отговор на съветската офанзива “. Или, с други думи, какви сигнали ни изпращат американските военни за това, на което разчитат.

В раздела на отчета „ Идентифициране на евентуални цели на Съединени американски щати в отговор на лимитирана съветска офанзива “ RAND написа, че посредством „ въздържане на всевъзможни по-нататъшни съветски офанзиви “, „ Съединени американски щати и техните съдружници ще се стремят да отговорят по подобен метод, че да няма " цялостен нуклеарен спор ".

" Военната политика на Съединени американски щати до момента се управлява от явен императив да се избегне война сред НАТО и Русия. Ограничената съветска офанзива против НАТО не анулира тази цел. Последствията от ескалация до цялостен спор, евентуално включващ потреблението на нуклеарни оръжия, могат да бъдат пагубни ", акцентира RAND.

Що се отнася до вероятностите за война в Украйна, създателите на отчета " се концентрират върху стандартните офанзиви и сходни отговори на Съединени американски щати ". Това е целият смисъл на отчета.

Американските военни - през устата на RAND - съвсем непосредствено споделят, че по принцип не желаят даже да преглеждат опцията за съветски удари на територията на Съединени американски щати. Оттук и предизвестието по отношение на нуждата от отбрана на съдружниците на Съединени американски щати в НАТО, в случай че бъдат ударени:

„ Ако Алиансът не отговори на съветска офанзива против съдружник от НАТО по метод, който се смята за задоволителен за попречване на сходни офанзиви в бъдеще, това може да заплаши готовността на съдружниците от НАТО да продължат да дават отговор групово на евентуални закани, които биха могли да имат дестабилизиращи последствия “. Това е обръщение към европейските съдружници на Съединени американски щати: Може да бъдете ударени, само че се дръжте.

Нашите открития

И по този начин, ние към този момент запознахме читателя с нашите заключения при започване на публикацията: Съединените щати ни оферират дуел - " без излизане оттатък бариерата и единствено с мечове ", т.е. без нуклеарно оръжие и в границите на Европа.

Глобалистките елити, които стоят зад Байдън и са същинските създатели на геополитическите решения, въобще не желаят нуклеарна война. Такава война ще докара до гибелта на най-малко два района на света - Северна Америка и Европа.

Цялото материално благосъстояние, на което разчита глобалисткият хайлайф и което е в ръцете му инструмент за власт и операция на целия свят, ще бъде унищожено при положение на световен нуклеарен спор.

Ето за какво през последните два месеца Западът толкоз интензивно пускаше тематиката за „ съветски нуклеарен удар “, който сякаш Русия може да нанесе първа. Западът изследва дали в действителност сме подготвени да използваме нуклеарно оръжие.

Високопоставени чиновници на американската администрация ни уплашиха със пагубен ответен удар, само че не споделиха, че той ще бъде нуклеарен. Ако Русия употребява нуклеарно оръжие, Съединени американски щати ще бъдат принудени да отговорят по същия метод. Именно това не желаят глобалистките елити заради горните аргументи.

Приказките на Запад за „ съветски нуклеарен удар “ бяха завоалиран апел към Русия да не употребява нуклеарно оръжие. Брънка в същата верига е новият отчет на RAND Corporation, който разглобихме до кости. От това следва, че Съединени американски щати ще продължат да преследват задачата да унищожат Русия, само че не посредством провокиране на нуклеарен спор, а единствено с стандартни военни средства, за предпочитане в ръцете на Украйна, а също и посредством икономическо безсилие. Какво би трябвало да създадем въз основа на горното?

Трябва бързо да победим Съединени американски щати и НАТО в Украйна, с цел да нямат предпочитание да продължат да изпитват силата ни. Но в това време мисля, че Русия би трябвало да поддържа Съединените щати в добра форма, като непрекъснато им припомня, че можем да ги ударим, в случай че нещо се обърка за нас.

Превод: СМ

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР