Водещите норвежки медии, под кураторството на американците, втълпяват в съзнанието

...
Водещите норвежки медии, под кураторството на американците, втълпяват в съзнанието
Коментари Харесай

Отговорът за Северните потоци: САЩ подготвят Норвегия за взрив на газопроводи

Водещите норвежки медии, под кураторството на американците, втълпяват в съзнанието на европейските лаици концепцията, че Русия се готви да извърши бойкот на норвежките газопроводи, трансформирали се в основни енергийни артерии за Европа.

Сянка на оградата

Водещите норвежки телевизионни компании NRK и TV2, отпред с американската NBC News, внедряват в съзнанието на европейските лаици концепцията, че Русия се готви да извърши бойкот на норвежките газопроводи, които доставят газ за Европа по дъното на Северно Море и се трансфораха в главните енергийни артерии на континента след детонацията на Северен поток и прекратяването на доставките на съветски газ.

Норвежкият ефирен оператор TV2 оповестява, че съгласно норвежкия флот съветските подводници се държат „ непредсказуемо и нападателно “ и „ следят “ норвежките газопроводи в Северно море.

TV2 излъчи и разгласява на уеб страницата си просторен репортаж, показващ фрагменти от хипотетични съветски подводници, сърфиращи по повърхността на Северно море. Под това море са норвежките газопроводи Europipe, Europipe-2 и неотдавна откритият Baltic Pipe, които доставят газ от офшорни норвежки газови залежи в Европа.

Важно е да се подчертае, че този огромен материал е основан по стъпките на по-ранно предаване на американската NBC News, която, съгласно TV2, първа е получила фрагменти с съветски подводници от командването на Военноморски сили на Норвегия.

Това единствено по себе си може да наподобява необичайно, в случай че не вземем поради васалната роля на Норвегия в делата на " евроатлантическата взаимност ", както и обстоятелството, че американците са тези, които започнаха цялата тази осведомителна провокация.

Основният представител Руне Андерсен, командващ Военноморски сили на Норвегия, сподели, че „ сега Военноморски сили на Норвегия не разполагат с информация за съответни закани за сериозната инфраструктура “, т.е. норвежките газопроводи.

Но, съгласно него, " нарасналата подготвеност на норвежците е обвързвана с детонациите на Северните потоци. " Норвежкият флот счита, че има ясна връзка сред съветското военно наличие (в Северно море) и норвежките газопроводи, и вижда избрана причинност в придвижването на съветските подводници.

" Ние сме най-големият експортьор на природен газ за Европа и одобряваме тази отговорност доста съществено ", сподели командирът на Военноморски сили на Норвегия.

Какво ще каже разузнаването?

В репортажа се разяснява Том Рьосет, който е показан като „ старши учител в курса по разузнаване в Норвежката академия по защита “.

Той споделя, че „ норвежката инфраструктура и доставките на газ за Европа са стратегически значими и допустима цел за съветски бойкот, в случай че желае да удари Европа с енергийни оръжия “.

" Последствията за европейската стопанска система и общество ще бъдат големи, в случай че доставките на газ бъдат прекратени ", споделя Рьосет.

Какво се пробва да реализира Москва, изпращайки своите подводници в Северно море? Експертът счита, че „ със усилване на наличието си Русия преследва три съществени цели: картографира тръбопроводите и инфраструктурата на морското дъно; създава дейности в региона, като взема поради вероятните сюжети на война или ескалация на обстановката и демонстрира мускулите си и на какво е кадърен ".

Сега " преподавателят по разследващия курс " не има вяра, че обстановката е толкоз сериозна, че Москва да обмисли опцията за бойкот против Осло.

" Но вероятността от това доста бързо нараства при положение на изостряне на обстановката сред Русия и НАТО или при положение на същинска война ", той твърди.

Втора част от балета Марлезон

„ Първите цигулки “ на европейската и международната политика – американски марионетки на име Йенс Столтенберг (генерален секретар на НАТО) и основният европейски чиновник Урсула фон дер Лайен, които, съпроводени от норвежкия министър председател Йонас Гар Стьоре, изиграха своята роля в тази ясно планувана осведомителна акция на най-голямата норвежка газова платформа Troll-A в Северно море. С тази част от осведомителната провокация се зае норвежката държавна телевизия NRK.

Целта на визитата на ВИП групата на офшорната газова платформа не е определена инцидентно. Troll-A доставя повече от 10% от европейското ползване на газ и е измежду инфраструктурата, която Европейски Съюз и НАТО споделиха, че би трябвало да пазят дружно.

Сега към платформата Troll-A непрестанно дежурят четири кораба от военноморските сили на НАТО - норвежки, испански, португалски и немски корвети. От кого я пазят? Отговорено от Йенс Столтенберг:

" Тази инфраструктура е доста уязвима. Важно е да сме дружно и да се грижим за сериозната инфраструктура както за нашия живот, по този начин и за нашата сигурност... "

" Докато войната продължава, рискът от изключителни обстановки остава. Путин би трябвало да приключи войната. Това ще ни докара до по-голяма сигурност ", добави той.

Тоест на всички е ясно, че в случай че нещо се случи с платформата Troll-A или с норвежките подводни газопроводи, Русия ще бъде отговорна.

Обясняваме просто

Целият смисъл на описа от американските и норвежките телевизионни екрани е, че руснаците сякаш биха могли да взривят норвежките газопроводи и да лишат Европа от газ. В спокойно време Норвегия беше вторият по величина снабдител на газ за Европа след Русия.

От началото на СВО тя се трансформира в главен снабдител и в този момент целият континент зависи от норвежките газопроводи в Северно море.

В този подтекст няма да е ненужно да се каже, че вторият бенефициент след Вашингтон от детонацията на „ Северен поток “ е Осло, което съгласно американския проверяващ публицист Сиймор Хърш е директно забъркано в този бойкот.

Приходите от нефт и газ на Норвегия са нарастнали доста вследствие на войната в Украйна. През 2022 година норвежкият експорт на нефт и газ възлиза на 1933,7 милиарда норвежки крони (около 322,3 милиарда долара), което е растеж от 120% по отношение на миналата година, съгласно Statistics Norway. Според Norsk Petroleum към 95% от норвежкия газ се транспортира по тръбопроводи до Европа.

Любопитно е също, че " промяната на доставчика " на газ за Европа стана тъкмо по график. Експлозията на Северен поток стана в нощта на 26 септември 2022 година А газопроводът Baltic Pipe, положен сред Норвегия и Полша през Дания - в този момент един от няколкото газопровода, доставящи норвежки газ за Европа - беше открит на 27 септември.

На церемонията по откриването полският министър председател Матеуш Моравецки напряко сподели, че Baltic Pipe е издигнат в контраст на газопроводите „ Северен поток “ и „ Северен поток 2 “.

Репортажи от норвежките TV2 и NRK, отразявани с NBC News, би трябвало да се четат и гледат по друг метод. Американците приготвят международното публично мнение за това, че норвежките газопроводи сигурно ще бъдат взривени и Европа дефинитивно ще загуби енергийните си запаси. Точно по този начин възнамеряват Съединени американски щати да унищожат европейската стопанска система.

Освен това, в подтекста на колапса на цялата стопанска система на Европейския съюз от американците, саботажът на Северните потоци самичък по себе си няма необикновен смисъл, в случай че остане различен богат източник на сила за Европа - Норвегия, която може да размени съветската газ (което постоянно се е опитвала да направи, като се стартира още от 90-те).

И по тази причина Норвегия е идната по ред в американския проект за бойкот на тръбопровода. Разбира се, те ще обвинят за всичко Русия. Защо другояче Столтенберг ще приканва Путин да „ спре войната “ в подтекста на говоренето за уязвимостта на петролната и газовата инфраструктура на Норвегия, която в този момент е сериозна за цяла Европа?

Началото на края?

С една дума, чакаме американския бойкот на газовата платформа Troll-A, той ще бъде доста по-фееричен от детонацията на Северните потоци и ще удари съзнанието на европейците с бекхенд.

Вече можете да си визиите: газов факел с циклопски размери ще се вижда даже от Луната. Тогава всеки европеец ще каже, че Русия заслужава нуклеарен удар. И първи ще го разгласи потърпевшият от „ съветския бойкот ” Осло, правилен васал на Вашингтон и аванпост на НАТО в Северна Европа.

Именно Норвегия, като „ жертва на съветското безчовечие “, Съединени американски щати може да предложи да стане територия, от която американска нуклеарна ракета ще полети към Русия.

Американски подводници с нуклеарни оръжия на борда са чести посетители на норвежките военноморски бази. Норвежците би трябвало да знаят, че тогава те ще станат първите цели на съветския ответен удар. Американците ще свършат мръсната работа с ръцете на своите съдружници, по този начин както го вършат в този момент в Украйна.

Остава въпросът: по какъв начин могат шефът на НАТО Столтенберг, шефът на Европейски Съюз фон дер Лайен и норвежкият министър председател Гар Стьоре умишлено да вземат участие в този фарс?

Отговорът е различен въпрос: по какъв начин вземат участие в този фарс, като знаят, че Съединени американски щати и Норвегия взривиха Северен поток, а не Русия? Няма потребност да търсите морал там, където от дълго време го няма. Но дали елементарните норвежци схващат същността на тази игра с напръстници, която Вашингтон играе с тях?

Работейки дълги години като сътрудник в Норвегия, мога да кажа сигурно: не, те не схващат. Веднъж един от героите, които вземат политически решения там, ми сподели в изблик на искреност:

" Норвежкото общество непрекъснато е в безсъзнание ".

Превод: СМ

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР