Водещи приоритети за България са присъединяването към Шенген и еврозоната.

...
Водещи приоритети за България са присъединяването към Шенген и еврозоната.
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Влизането в еврозоната и Шенген са приоритети за България

Водещи цели за България са присъединението към Шенген и еврозоната. Това съобщи на работна среща служебният министър председател Гълъб Донев, оповестяват от държавната пресслужба. Той се срещна с посланиците от страните членки на Европейски Съюз и с представителството на Европейската комисия в резиденция " Бояна ".

В рамките на срещата министър председателят Гълъб Донев посочи поредните дейности на служебния кабинет в осъществяване на отговорностите му както за организирането на почтени и транспарантни избори, по този начин и във връзка с ефикасното действие на изпълнителната власт.

Той уточни, че страната ни е изпълнила критериите за присъединение към Шенген още през 2011 година Като знак за благосклонност в това число е заявена подготвеност България да одобри през месец септември съгласуван от Европейската комисия екип от специалисти, който да удостовери степента на използване на достиженията на Шенгенското законодателство.

Относно подготовката за приемане на еврото служебният министър-председател съобщи, че продължава осъществяването на признатия по-рано през годината народен проект, като целевата ни дата продължава да бъде 1 януари 2024 година

Друга тематика, дискутирана на работната среща е била присъединението на страната ни към Организацията за стопански съдействие.

По-късно Гълъб Донев се срещна и с представители на управлението на енергийната компания " Лукойл ". Двете страни разискаха благоприятни условия за преодоляване на инфлационните процеси и ограничения за стабилизиране на икономическата среда в страната.

Премиерът Донев подчертава върху цените на горивата като основен фактор за развиването на стопанския живот и за потреблението. Съвместно с представителите на " Лукойл " бе изразена позицията, че е от значително значение да бъдат прегледани всички пазарни благоприятни условия за понижаване на цените на горивата за крайните консуматори.
 Радев увещава шефа на
Радев увещава шефа на " Лукойл " за по-евтини горива

Лукойл предлага работна група за разискване на бъдещето
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР