Водещата ни атлетка в тройния скок Габриела Петрова бе голямата

...
Водещата ни атлетка в тройния скок Габриела Петрова бе голямата
Коментари Харесай

Габи Петрова „избухна” в Стара Загора

Водещата ни атлетка в тройния скок Габриела Петрова бе огромната атракция на първия ден на европейското отборно състезание (втора лига) в Стара Загора. Красавицата прелетя в третия си опит на 14,42 м (вятър 1,1 м/сек), завоюва надпреварата и покри по този начин чакания норматив за олимпиадата в Токио. С резултата си тя подвигна на крайници пристигналите на стадиона повече от 2000 фенове. В останалите си опити тя реализира 14,11 м, 14,26 и 14,36 м. Освен Габи с нормативи от 2020 са Ивет Лалова (100 и 200 м) и Мирела Демирева (скок височина).

„ Явно стадионът в Стара Загора постоянно ми носи триумф, съобщи през сълзи след надпреварата Петрова. До олимпиадата в Токио тя няма да започва, а ще тренира в Стара Загора с треньора си Атанас Атанасов техниката. Вторият мощен резултат и българска победа бе тази на Тихомир Иванов в скока на височина с 226 см. Той не съумя за малко на 233 см. „ Планът ми бе да победя. Форматът на надпреварата не ми разреши да покрия норматив за Токио още тук, разяснява след финала Тихомир. В скока на дължина Борис Хинков завоюва със 7,72 м. Щафетата ни на 4 х 100 м с Ивет Лалова завоюва серията си с 45,79 сек, само че в крайното класиране остана на пето място. Георги Иванов приключи втори на гюлле с 18,10 м. В хвърлянето на чук Никола Михов зае трето място с 65,80 м. Синът на олимпийската ни шампионка Катя Дафовска – Мартин Проданов приключи четвърти на 1500 м с 3:47,57 мин.

След 20 от общо 40 дисциплини националите ни заемаха шесто място с 94 т. Лидер е Унгария със 129,50 т.

Първенството бе намерено персонално от Добромир Карамаринов, а първия спортен изгледа онлайн и служебният министър на младежта и спорта Андрей Кузманов.

На формалната вечеря Карамаринов награди с плакети на ЕА зам. кмета на Стара Загора Красимира Чахова и президентът на СКЛА „ Берое “ Иван Колев за приноса им за развиването на леката атлетика в града и организацията на европейското. Соня Шпенделхофер, пратеник на Съвета на ЕА връчи плакет за заслуги Галя Пухалева, ръководител на оргкома на европейското. Първенството на следващия ден продължава от 15,50 ч, като с максимален интерес се чака скока на височина с Мирела Демирева (18,15 ч) и 200 м с Ивет Лалова (18,20 ч).
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР