Водачът в италианската Серия А Интер прибави нови три точки

...
Водачът в италианската Серия А Интер прибави нови три точки
Коментари Харесай

Интер взе три точки и в Бергамо

Водачът в италианската Серия А Интер прибави нови три точки към актива си след триумф с 2:1 над Аталанта като посетител.

В дербито на двата черно-сини тима в Калчото спечелили се оказаха гостите от Милано, които осъществиха по един гол и през двете полувремена. През първото полувреме футболистите на Симоне Индзаги имаха съществено игрово преимущество, само че съумяха да поведат чак в 40-ата минута, когато Хакан Чалханоглу осъществя дузпа.

Интер удвои задатъка си в 58-мата минута, когато Хенрих Мхитарян откри Лаутаро Мартинес и аржентинецът осъществя 11-ия си турнирен гол от началото на сезона.

Аталанта обаче съумя незабавно да се върне в мача. Това стана с гол на Джанлука Скамака, който бе прецизен час след началото на дуела.

В заключителните 30 минути домакините от Бергамо хвърлиха всички сили в офанзива, само че вратарят на Интер Ян Зомер отхвърли и Скамака, и колегата му в офанзива Адемола Лукман.

Домакините приключиха мача с 10 души след червен картон на Рафаел Толой в добавеното време на мача.

С успеха Интер събра актив от 28 точки, с пет повече от втория Ювентус, който на следващия ден гостува на Фиорентина. Аталанта е на пето място с 19 точки.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР