Внушенията на прокуратурата, че в Министерство на финансите е проведена

...
Внушенията на прокуратурата, че в Министерство на финансите е проведена
Коментари Харесай

Асен Василев също излезе с позиция по скандала с Nexo

" Внушенията на прокуратурата, че в Министерство на финансите е извършена някаква загадка среща, на която сдружения, занимаващи се с криптовалута са обсъждали с министър Василев по какъв начин през системата „ Борика “ да правят разплащания в криптовалута, не дават отговор на обстоятелствата. " Това съобщи съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Асен Василев в позиция на Политическа партия във връзка днешния брифинг на прокуратурата.
В нея той изяснява:
" През март 2022 година в МФ е извършена работна среща, на която публично са участвали представители на „ Борика “ АД, Асоциацията на банките в Българя и на Българска Финтех Асоциация, както и чиновници на Министерство на финансите - институция, която отговоря за законодателната рамка за разплащателните системи.

Целта на срещата е била да се обсъдят законодателните и механически провокации пред Финтех промишлеността в България, с оглед готвените на европейско равнище регулации в бранша MICA и въвеждането на цифровото евро от Европейската Централна Банка.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР