Внимание! Тест на системата BG-ALERTТелефоните пищят от 12 до 12,30

...
Внимание! Тест на системата BG-ALERTТелефоните пищят от 12 до 12,30
Коментари Харесай

Пускат днес сигнали за опасност в цялата страна

Внимание! Тест на системата BG-ALERT
Телефоните пищят от 12 до 12,30 ч, най-старите - не

Червен триъгълник с изумителен знак и надпис: “BG-ALERT Внимание, заплаха! ” на български и британски, съпроводен от пищящ тон и осцилация ще получат на телефоните всички клиенти на мобилните оператори в цялата страна.

Днес - 29 ноември, сред 12 и 12,30 ч на обед, е плануван народен тест на системата за предизвестие. Сигналът се предава през всички устройства с операционни системи версии Android 11, EMUI 13.x / Harmony OS 3.0 и по-нови от тях. На телефоните с по остарели версии ще се получават надписи СИГНАЛ ОТ ПРЕЗИДЕНТА, а на най-старите може да не се получи нищо.

Както писа “Труд news ” изпробването на BG-ALERT стартира с гаф на 1 ноември към 19 ч вечерта, когато един от операторите пусна сигналът за паника без никакво предизвестие и скъса нервите на хиляди хора, до момента в който се разбере, че това е следващата демонстрация на дигитализацията по български.

Иначе действителните проби започнаха на 6 ноември от област Габрово. През декември ще се изследват резултатите от тестванията. Очаква се BG-ALERT да проработи при започване на 2024 година като до тогава би трябвало да влезе в действие и разпоредба, в която да се регламентира кой министър, регионален шеф, кмет и т. н. може да задейства системата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР