Внезапно съобщение за медийна сделка оживи елита късно снощи. Оказа се,

...
Внезапно съобщение за медийна сделка оживи елита късно снощи.
Оказа се,
Коментари Харесай

ГЕРБ слага ръка на фалиралия Фокус


Внезапно известие за медийна договорка оживи елита късно нощес.

Оказа се, че пловдивската медийна група "24 " е придобила съвсем банкрутиралата радиоверига "Фокус " и едноименната организация, основани от прибързано отишлия си от този свят държавник и патриот Красимир Узунов.

Става дума за над 60 радиочестоти в цяла България, които излъчват от 15 районни центрове.

"Фокус " е проблематично дружество с близо 3 милиона лв. отговорности към Национална агенция за приходите и контрагенти, с неизплатени заплати на личния състав години обратно. Друга тежест идва от обстоятелството, че двете съществени съдружнички във компанията са втората брачна половинка на Красимир Узунов и щерка му, които са тежък спор и разногласия между тях за собствеността.

Който си купува, поема риск от възможни правосъдни тъжби против законността на договорката, разясняват адвокати.

Кои са въпреки всичко "храбреците " от медийната група "24 "? Какък е техният интерес?

Неофициално в Пловдив се знае, че групата е обвързвана с някогашния кмет на града Иван Тотев, който сега е народен представител от ГЕРБ. Тотев напусна градоначалническия пост под тепетата след подозрения в корупционни практики и прокурорски инспекции. Борисов го отдръпна персонално и го размени с различен собствен предан човек - Здравко Димитров, прочут като Зико.

Напрежението сред Тотев и Зико продължава "на шест ", разясняват локални деятели от някогашната ръководеща партия.

Тотев предвожда районния ГЕРБ и се подреди в Народното събрание, макар недоволството на част от локалните структури, съгласно които той единствено дърпа обратно резултата на партията.

Интересно е в този момент неговото възкресение под формата на медийно въздействие във банкрутиралия "Фокус ". Според осведомени Тотев работи от името на централата на ГЕРБ и Борисов. Оттук нататък упованията са "Фокус " да се трансформира в партиен рупор, изключително в подтекста на задаващите се изключителни избори.

Интересното при "Фокус " са радиочестотите и необятното покритие в цялата страна, нещо изключително значимо при избори.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР