Внесохме пълна листа за общински съветници, очакваме максимален резултат. Имахме

...
Внесохме пълна листа за общински съветници, очакваме максимален резултат. Имахме
Коментари Харесай

АБВ искат прозрачно харчене на бюджета на София

" Внесохме цялостна листа за общински съветници, чакаме оптимален резултат. Имахме трима общински съветници от АБВ , бяхме в коалиция, в този момент се явяваме независимо. ".

Това съобщи Ивайло Калфин - лидер на листата на партия АБВ за общински съветници на идния локален избор.

Имаме претенденти за кметове на 10 региона и на 5 обитаеми места с изключение на претендентите на общинските съветници , разясни той.

" Разчитаме в идващия общински съвет да сме факторът, който способства първо бюджетът на София да се харчи транспарантно и жителите да знаят къде отиват парите . Много ми се ще да има места в София, където идващите общински съветници и кмета да могат със затворени очи да минат по тротоара най-малко две директни без да се спъват и да си счупят краката ", сподели Калфин.
 И Волен Сидеров влиза в борбата за столичен кмет
И Волен Сидеров влиза в борбата за столичен кмет

Сидеров го разгласи на митинг против предварителното освобождение на Джок Полфрийман

Той изясни, че имат претенденти за районни кметове за кв. " Слатина " - Николай Цоцомански, за Нови Искър някогашният кмет Валентин Котов , за Красно село е Иван Керчев. По думите му те имат и претенденти за " Възраждане ", " Овча купел ". Това са хора, взели участие и до в този момент в избори с положителни резултати от предходен избор.

" АБВ има задоволително самочувствие, че може да участва и независимо. Миналият път бяхме в коалиция с партията на Георги Кадиев и социалдемократи ", сподели Калфин.
 Димитър Делчев води листата на
Димитър Делчев води листата на " десните ", подкрепящи Манолова

Коалицията ще се бори за оптимален брой общински съветници

Според него би трябвало или да има огромни обединения . Той посочи, че поддържат Мая Манолова за кмет, с цел да се промени модела на София, само че всяка партия би трябвало да се потвърди, само че не са съгласни с всички оферти на Манолова.

Не е проблем съветът да е по-шарен . Това е повече податливост да се търси единодушие, изясни лидерът на листата на АБВ.

По думите му, шаренията води до по-консенсусна политика . При по-изразено болшинство то взема решение. " Няма нищо персонално, моделът, по който се ръководи София е циничен. Той е непрозначен ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР