Вмомента на пазара има голямо разнообразие от продукти с кокосово

...
Вмомента на пазара има голямо разнообразие от продукти с кокосово
Коментари Харесай

Натурални домашни мазила, които ще ви помогнат да се справите с белезите

Вмомента на пазара има огромно многообразие от артикули с кокосово масло, предопределени за понижаване на белезите. Въпреки че няма чудодейна магия за премахването им, постоянната приложимост на тези типове артикули може да помогне. Защо кокосовото масло е дейно?

Това масло в своята органична форма съдържа мастни киселини и микроелементи, които след асимилиране от кожата могат да възстановят вредите, породени от пострадвания. Освен това е извънредно хидратиращ и спомага за запазването на колагена и еластина.

Кокосовото масло се употребява от доста години за скриване на белези. Всъщност свойствата му са изследвани и вследствие на това много компании са почнали да го включват като съществена съставна част в своите козметични артикули. Ето и още от изгодите му:
Стимулира производството на колаген Защитава кожата от ултравиолетовите лъчиЗапазва кожата хидратиранаОмекотява кожата и понижава натрупването на мъртви кафези
Днес ви представяме няколко смазки, които можете да си извършите сами вкъщи:

Крем с кокосово и какаово масло

Ако към свойствата на кокосовото масло за понижаване на белезите прибавим тези на какаовото масло, резултатът ще бъде идеален. И двете съставки съдържат антиоксиданти, чието асимилиране спомага за възстановяването на кожата.

Необходими съставки: 3 супени лъжици кокосово масло (45 г), 2 супени лъжици какаово масло (30 г)

Начин за подготвяне: Първо сложете съставките в тенджера и ги оставете да се разтопят на водна баня. Когато станат течни, разбъркайте добре благодарение на дървена лъжица. След това отстранете от огъня и поставете течността в подобаващ съд. След като се втвърди, започнете да го нанасяте. Втривайте го върху белезите по 2 пъти дневно.

Крем с кокосово масло и алое вера

Овлажняващите и възстановяващи свойства на гела от алое вера също са отлично допълнение към кокосовото масло. Редовната им приложимост освен спомага за понижаване на белезите, само че би била потребна и за хидратиране на тъканите и попречване на бръчки и разпределяне.

Необходими съставки: ½ чаша алое вера (125 мл.), ½ чаша кокосово масло (125 мл.), 5 капки масло от шипка, 5 капки зехтин (по желание)

Начин за подготвяне: Първо извлечете свеж гел от листата от алое вера. След това го сложете в дълбока купа и го смесете с кокосовото масло, до момента в който получите гладка паста. После прибавете капките масло от шипка и зехтин. Разбъркайте всичко доста добре и го съхранявайте в херметически затворен буркан. Използвайте крема всяка вечер преди лягане.

Крем с кокосово масло и витамин Е

Много от преимуществата на кокосовото масло за кожата се дължат на наличието на витамин Е. Ето за какво не е необичайно, че можем да понижим белезите, в случай че приготвим крем с в допълнение от този витамин. Всъщност можете да използвате този артикул и за хидратация на лицето ви.

Необходими съставки: 3 супени лъжици кокосово масло (45 г), 2 капсули витамин Е

Начин за подготвяне: Първо изсипете кокосовото масло в термоустойчив съд и го разтопете на водна баня. След това го смесете със наличието на двете капсули витамин Е. Оставете крема да престои, до момента в който стегне. Когато е подготвен, нанесете върху чиста кожа с леки кръгови разтривки. Нанасяйте всеки ден за положителни резултати.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР