Властите във Ватикана започнаха да спират водата в стотина фонтана,

...
Властите във Ватикана започнаха да спират водата в стотина фонтана,
Коментари Харесай

Необичайната жега "пресуши" фонтаните на Ватикана

Властите във Ватикана започнаха да стопират водата в стотина фонтана, в това число два изящни водоскока в бароков жанр на площад $Свети Петър$, поради продължителната суша в папската страна и Рим, съобщи Ройтерс.

В италианската столица настъпи лятна горещина, откакто две години преваляванията бяха под междинните и това наложи да бъдат спрени фонтаните и да се мисли за режим на водата.

Говорителят на Ватикана Грег Бърк сподели, че това се случва за пръв път. " Ватикана желае да прояви взаимност с Рим и се пробва да помогне в тази рецесия ", сподели той.

През идващите дни следва прекъсване на всичките към 100 фонтана в папската страна. Вчера пресъхнаха двата водоскока, сътворени през 17-и век от скулпторите Карло Мадерно и Джан Лоренцо Бернини.

Метеорологичният канал " Скай Италия " заяви, че в Рим през юли са паднали със 72 на 100 по-малко дъждове от междинните за месеца, а през юни - със 74 % по-малко.

Грижата за ресурсите на планетата е значим въпрос за папа Франциск, който за първи път разгласява документ на Светия трон, отдаден на опазването на околната среда и в него прикани международните водачи да подхващат бързи дейности. " Решението (за прекъсване на фонтаните) е в синхрон с възгледите на папата за екологията: нямаме право да прахосваме ресурсите и от време на време би трябвало да сме подготвени на ограничения ", добави представителят на Ватикана.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР