Властите в Приднестровието приеха днес официална декларация, в която искат

...
Властите в Приднестровието приеха днес официална декларация, в която искат
Коментари Харесай

Сценарият „Украйна“ пълзи към Молдова

Властите в Приднестровието одобриха през днешния ден публична декларация, в която желаят от Русия отбрана против Молдова, която вкара неотдавна ограничения за стопански напън върху този собствен проруски сепаратистки район, съобщи „ Франс прес “.

Според декларацията, представена от съветски медии, сепаратистките управляващи желаят от Москва „ да предприеме ограничения за отбрана на Приднестровието в изискванията на усилване на натиска от страна на Молдова “.

В декларацията, призната на конгрес на приднестровските депутати, се приказва за „ обществен и стопански напън върху Приднестровието, който опонира непосредствено на европейските правила и подходи за отбрана на правата на индивида и свободната търговия “, отбелязва „ Ройтерс “.

Декларацията, адресирана към двете камари на съветския парламент, акцентира „ непрекъснатото престояване на територията на (самопровъзгласилата се – бел. ред.) Приднестровска молдовска република на над 220 000 жители на Русия и неповторимия позитивен опит на съветските миротворчески сили на Днестър, както и статута (на Русия) на поръчител и медиатор в преговорния развой “.

Молдова от своя стран осъди мненията на управляващите на проруския сепаратистки Приднестровски район, които желаеха от Русия „ ограничения за отбрана “ поради хипотетичен „ напън “ от страна на Кишинев.

Правителството „ отхвърля пропагандата, идваща от Тираспол “, съобщи в „ Телеграм “ молдовският вицепремиер Олег Серебрян, като увери, че районът се облагодетелства от „ политиките на мир, сигурност и икономическа интеграция “ в границите на връзките си с Европейския съюз.

Русия съобщи, че отбраната на жителите на Приднестровието е приоритет, откакто политици в подкрепяния от Москва сепаратистки район приканиха Москва за „ помощ против натиска от страна на Молдова “.

„ Защитата на ползите на жителите на Приднестровието, нашите сънародници, е един от нашите цели “, се споделя в позиция на съветското външно министерство, представена от държавните медии.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР