Бившата манекенка и дългогодишен експерт във фонд “Земеделие Ива Иванова

...
Бившата манекенка и дългогодишен експерт във фонд “Земеделие Ива Иванова
Коментари Харесай

Бивша манекенка начело на Фонд Земеделие

Бившата манекенка и дълготраен специалист във фонд “Земеделие ” Ива Иванова във вторник бе определена за изпълнителен шеф на ведомството. То разплаща европарите в земеделието като годишно с подписа на Иванова до земеделските производители ще стигат до 3 милиарда лева Това припомня Mediapool.

Още през 2022 година Ива Иванова нашумя в редица уеб сайтове в фотосите си на модел, тъй като преди държавната администрация е имала кариера и на модел. Иванова е назначена по предложение на земеделския министър Георги Тахов и е съгласувана от премиера Димитър Главчев, както изисква Законът за подкрепяне на земеделските производители. Докато Георги Тахов бе началник на фонд „ Земеделие “ Ива Иванова се явяваше негов заместител.

Тя стартира да катери “върховете ” във фонд “Земеделие ” през август 2022 година, когато по време на служебното държавно управление на Румен Радев бе назначена за най-голямата европрограма в земеделието – за развиването на селските региони и за стратегия “Рибарство ”.

В формалната визитка се споделя, че Ива Иванова е магистър по „ Право на Европейския съюз “ от Софийския университет „ Св. Климент Охридски “, взаимно с Университета в Нанси.

Има и магистърска степен по „ Международен бизнес “ от Икономическия университет във Варна.

От 2010 година досега Иванова заема разнообразни длъжности в Държавен Фонд „ Земеделие “. Професионалният ѝ път в ДФЗ стартира в дирекция „ Договориране по използване на ограничения за развиване в селските региони “ като специалист, като през 2015 година израства в длъжността основен специалист.

През 2019 година Иванова е нараснала в шеф отдел „ Договориране по частни ограничения “, а две години по-късно оглавява дирекцията „ Договориране по използване на ограничения за развиване в селските региони “.

С решение на Управителния съвет на Държавна фирма „ Земеделие ” от 19 август 2022 година Ива Иванова е назначена за заместител изпълнителен шеф с ресори Програмата за развиване на селските региони 2014-2020 (ПРСР) и Програма за морско дело и риболовство (ПМДР) 2014-2020.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР