Властите в Милано решиха да забранят дейността на компании, предлагащи

...
Властите в Милано решиха да забранят дейността на компании, предлагащи
Коментари Харесай

Милано временно забрани електрическите тротинетки под наем

Властите в Милано взеха решение да забранят активността на компании, предлагащи електрически тротинетки чартърен, до момента в който бъде построена сигнализация, уточняваща разпоредбите за придвижване с това транспортно средство, съобщи " Франс прес ", базирайки се на италианските медии.

Указ от 4 юни планува тротинетките в Италия да се движат само в пешеходни зони, по алеи за пешеходци и колела, както и в региони с ограничаване на скоростта до 30 км/час. Текстът изисква общините да слагат табели с разпоредбите за придвижването им.

Първият оператор на електрически тротинетки чартърен се появи в италианската икономическа столица през октомври 2018 година. От тази пролет се появиха още шест, каквато е наклонността в доста европейски градове.

В края на юли Милано стартира пробно регламентиране в пешеходни зони, разрешавайки придвижването на тротинетки с 6 км/час и забранявайки да се употребяват тротоарите против опасност с санкция от 26 евро. Един пешеходец обаче все пак получи счупвания, откакто беше блъснат от тротинетка в пешеходна зона.

В същото време прокуратурата в Милано ревизира другите оператори на пазара, с цел да откри дали са законни. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР