Властите в китайската столица Пекин ще изискват от всеки пристигащ

...
Властите в китайската столица Пекин ще изискват от всеки пристигащ
Коментари Харесай

В Пекин затягат мерките преди Китайската Нова година

Властите в китайската столица Пекин ще изискват от всеки идващ от нискорисков регион на страната сред 28 януари и 15 март да демонстрира негативен тест за ковид. Градската администрация стяга противоепидемичните ограничения преди идната Лунна нова година и годишната сесия на китайския парламент, съобщи Ройтерс.

Хората, които желаят да влязат в столицата от тези региони, ще би трябвало също да прекарат 14-дневен интервал у дома, в който ще бъде следено здравословното им положение, съобщи пред кореспонденти представител на столичните управляващи.

На седмия и 14-ия ден от идването им ще бъдат правени и проби за ковид, добави той.

По-строгите ограничения се вкарват преди пиковия сезон на пътуванията за Лунната нова година, който стартира от на следващия ден, и преди започващата на 5 март годишна сесия на китайския парламент.

Китайски съд постанови присъда от една година затвор за жена, скрила, че има признаци на ковид, преди да се качи на аероплан за Китай, оповестиха през днешния ден държавни медии.

Трийсет и седем годишната жена е взела медикаменти, с цел да понижи температурата си, преди да се качи на аероплан от Съединени американски щати за Китай през март предходната година, заяви в. "Глобъл таймс ".

Тя съобщила за признаците си едвам след кацането си в Пекин и по-късно дала позитивна проба за ковид. Близо 63 души, които са били в непосредствен контакт с нея, е трябвало да бъдат сложени под карантина.

Действията на дамата са представлявали нарушаване на противоепидемичните правила в Китай и са основали сериозен риск от разпространяване на вируса, се показва в решението на пекински съд от предишния октомври, представено през днешния ден от "Глобъл таймс ".

Жената е получила една година затвор и една година пробация за действието си. В Китай работят едни от най-строгите ограничавания против ковид в света, показва ДПА.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР