Властите на пет града в настояват за законови процедури за

...
Властите на пет града в настояват за законови процедури за
Коментари Харесай

В Нидерландия искат забрана на фаст фуд

Властите на пет града в упорстват за законови процедури за възбрана на продажбите и доставките на нездравословни храни, т. н., в заведенията за бързо хранене в опит да се борят със затлъстяването, съгласно NL Times.

Става дума за Амстердам, Хага, Ротердам, Утрехт и Ед. Властите в тези градове са изпратили писмо до Пол Блокхайс, държавен секретар по опазването на здравето, благосъстоянието и спорта, с молба за повече компетенции, в това число за понижаване броя на заведенията за хранене за бързо хранене.
 Глобиха TikTok в Нидерландия за нарушение поверителността на персоналните данни на малолетните консуматори Глобиха TikTok в Нидерландия за нарушение поверителността на персоналните данни на малолетните консуматори
Докато обществената мрежа TikTok продължава да притегля консуматори, и то най-вече измежду младежите, регулаторните органи проверяват еве...

Отбелязва се, че въпросът за възбрана на фаст фуд в заведения за бързо хранене е сложен, защото градовете имат малко благоприятни условия да понижат количеството им в сходство със закона за околната среда.

„ Тъй като преглеждаме храната като самостоятелен избор, общините и държавните управления не могат да се намесват в това посредством законите за околната среда “, споделя Аника де Рюйтер, доцент в университета в Амстердам, пред RTL Nieuws.

Министерството на здравеопазването, обществените грижи и спорта работи с общините, с цел да помогне за възстановяване на хранителната среда в районите. Част от това ще бъде изследването на въпроса за даване на спомагателни пълномощия на районите.

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР